Μέσω διαδικτύου η κομπίνα με τα στοιχήματα

Μέσω διαδικτύου η κομπίνα με τα στοιχήματα

Σαν υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και εκπρόσωπος δύο νόμιμων εταιρειών στοιχηματισμού στην Ελλάδα, εμφανιζόταν ένας 40χρονος, με την ελπίδα ότι θα εξαπατούσε παίχτες, ενώ είναι σε εξέλιξη και το Μουντιάλ, αλλά οι ενέργειές του έγιναν έγκαιρα αντιληπτές και τα σχέδιά του ματαιώθηκαν.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε από τον εισαγγελέα, μετά από μήνυση την οποία υπέβαλαν οι εταιρείες στοιχηματισμού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταγγελίες ανέφεραν ότι ο 40χρονος είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο παραποιημένο δημόσιο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών και παρουσιαζόταν σαν υπάλληλος, ενώ, επιπλέον, φερόταν σαν εκπρόσωπος δύο νόμιμων εταιρειών στοιχηματισμού, παραπλανώντας τους χρήστες. Η δημοσίευση αυτού του εγγράφου σε διάφορους ιστότοπους συνοδευόταν και από διαφήμιση για την προσφορά υπηρεσιών τυχερών παιγνίων σε νησιά του Αιγαίου.

Έπειτα από έρευνα εντοπίστηκε ο 40χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, απάτη με υπολογιστή και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Στο σπίτι του κατηγορούμενου, στον Άγιο Στέφανο Αττικής, βρέθηκε το πλαστογραφημένο δημόσιο έγγραφο, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, καθώς και πλήθος όμοιων παραποιημένων εγγράφων. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος εστάλη για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

Διαβάστε επίσης

Χρήμα είναι και… γυρίζει

Exit mobile version