Λέρος: Πώς έγινε το ατύχημα του Τούρκου επιχειρηματία Αλί Σαμπανσί – «Οι γιατροί πάλευαν 5 ώρες να τον κρατήσουν στη ζωή»

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σοβαρό ατύχημα που είχε ο Τούρκος επιχειρηματίας, Αλί Σαμπανσί, μαζί με την σύζυγό του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί, με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο έπεσε σε βράχια μεταξύ Λειψών και Λέρου.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του «aigaio tv», Νίκος Ιγνατίδης, μιλώντας στο MEGA, οι γιατροί του νοσοκομείου Λέρου έδωσαν αγώνα πέντε ωρών για να κρατήσουν στη ζωή τον Αλί Σαμπανσί, ο οποίος λατρεύει τα νησιά της Ελλάδας.

«Εχθές στις 21:30 είχε δέσει το πολυτελές γιοτ του στο Μακρονήσι που βρίσκεται κοντά στους Λειψούς, με σκοπό να πάει στην Κατσαδιά σε ένα εστιατόριο. Πρόκειται για μία διαδρομή που έχει κάνει πολλές φορές ο Σαμπανσί και ίσως από υπερβολική σιγουριά, απ’ αυτό που δεν περιμένεις να συμβεί, έγινε το μοιραίο. Άμεσα έσπευσε το σκάφος του Λιμενικού και διέσωσε τα επτά μέλη που βρίσκονταν μέσα στο σκάφος. Ο ίδιος έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά, όπως και ο ένας του γιος», ανέφερε αρχικά ο δημοσιογράφος.

Μάλιστα, τόνισε πως «ο άνθρωπος αυτός σήμερα ζει, διότι υπήρχαν οι υποδομές σε ένα μικρό νοσοκομείο, όπως είναι της Λέρου, και μετά από 5ωρη μάχη του προσωπικού κατάφεραν να τον κρατήσουν ζωντανό. Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν».

Σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος, ο κ. Ιγνατίδης είπε πως η ταχύτητα του ταχύπλοου εκτιμάται πως ήταν 25 κόμβοι, μία σχετικά μέτρια ταχύτητα, γι’ αυτό και η σύγκρουση δεν απέβη θανάσιμη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Esas Holding και η σύζυγός του ταξίδευαν μαζί με τα παιδιά του από τους Λειψούς σε εστιατόριο στη Λέρο όταν έγινε το ατύχημα. Όπως μετέδωσε η τουρκική ιστοσελίδα sozcu, τα δύο παιδιά τους, Σεβκέτ Εμρεκάν και Καάν Αλί, πήδηξαν στη θάλασσα λίγο πριν από το ατύχημα και σώθηκαν.O Αλί Σαμπανσί και η Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο της Λέρου, όπου ο επιχειρηματίας υπεβλήθη σε δύο επεμβάσεις. Αργότερα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη. Ο Αλί Σαμπανσί νοσηλεύεται στην εντατική σε σταθερή κατάσταση ενώ η κατάσταση της υγείας της συζύγου του παρουσιάζει βελτίωση.

«Ο πρόεδρος της Esas Holding Αλί Σαμπανσί και η σύζυγός του Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί είχαν ένα θαλάσσιο ατύχημα στις 24 Αυγούστου 2023 κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Η θεραπεία τους συνεχίζεται και η κατάσταση της υγείας τους παρακολουθείται. Το κοινό θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Σύμφωνα με το lerosreport.gr, αμέσως μετά το ατύχημα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος, του Νοσοκομείου της Λέρου και πολλών εθελοντών. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή σκάφη του Λιμενικού από Λέρο, Πάτμο και Λειψούς για να συνδράμουν στην διάσωση και μεταφορά των επιβαινόντων του ταχυπλόου. Στο σημείο βρέθηκε και το σκάφος «Παναγιά του Χάρου» που με εντολή του υπουργείου μετέφερε το σκάφος στο Λιμένα Λειψών.

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διοικητής του νοσοκομείου της Λέρου ανέφερε:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ