Λέρος: Ατύχημα με ταχύπλοο για τον Τούρκο επιχειρηματία Αλί Σαμπανσί – Τραυματίστηκε και η σύζυγός του

Σοβαρά τραυματίστηκαν ο Τούρκος επιχειρηματίας, Αλί Σαμπανσί, και η σύζυγός του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί, σε ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο έπεσε σε βράχια μεταξύ Λειψών και Λέρου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Esas Holding και η σύζυγός του ταξίδευαν μαζί με τα παιδιά του από τους Λειψούς σε εστιατόριο στη Λέρο όταν έγινε το ατύχημα. Όπως μετέδωσε η τουρκική ιστοσελίδα sozcu, τα δύο παιδιά τους, Σεβκέτ Εμρεκάν και Καάν Αλί, πήδηξαν στη θάλασσα λίγο πριν από το ατύχημα και σώθηκαν.

O Αλί Σαμπανσί και η Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο της Λέρου, όπου ο επιχειρηματίας υπεβλήθη σε δύο επεμβάσεις. Αργότερα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη. Ο Αλί Σαμπανσί νοσηλεύεται στην εντατική σε σταθερή κατάσταση ενώ η κατάσταση της υγείας της συζύγου του παρουσιάζει βελτίωση.

«Ο πρόεδρος της Esas Holding Αλί Σαμπανσί και η σύζυγός του Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί είχαν ένα θαλάσσιο ατύχημα στις 24 Αυγούστου 2023 κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Η θεραπεία τους συνεχίζεται και η κατάσταση της υγείας τους παρακολουθείται. Το κοινό θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Σύμφωνα με το lerosreport.gr, αμέσως μετά το ατύχημα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος, του Νοσοκομείου της Λέρου και πολλών εθελοντών. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή σκάφη του Λιμενικού από Λέρο, Πάτμο και Λειψούς για να συνδράμουν στην διάσωση και μεταφορά των επιβαινόντων του ταχυπλόου. Στο σημείο βρέθηκε και το σκάφος «Παναγιά του Χάρου» που με εντολή του υπουργείου μετέφερε το σκάφος στο Λιμένα Λειψών.

Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διοικητής του νοσοκομείου της Λέρου ανέφερε:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ