Σε δίλημμα 41χρονος για το τελεσίγραφο 5 ημερών από την σύντροφό του – «Ή με παντρεύεσαι ή χωρίζουμε»

Αν δεν παντρευτούν, η γυναίκα θα τον χωρίσει αλλά το πρόβλημα υγείας της του δημιουργεί αμφιβολίες. O 41χρονος έχει σχέση με μία 36χρονη για τέσσερα χρόνια. Περνάει μία από τις δύσκολες φάσεις της ζωής του, προσπαθώντας να καταλάβει αν πραγματικά θέλει να παντρευτεί τη γυναίκα αυτή. Όσο και αν ξέρει ότι αυτό ακούγεται απαίσιο, έχει τους λόγους του να διστάζει να δεσμευτεί στη σύντροφό του για το υπόλοιπο της ζωής του.

Τα 8 κρυφά σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας έχει αμφιβολίες για τη σχέση σας

Με την τωρινή του σύντροφο είναι μαζί από το 2019, και γνωρίστηκαν διαδικτυακά. Για δύο χρόνια, είχαν σχέση από απόσταση ενώ στη διάρκεια της πανδημίας πέρασαν πάρα πολύ χρόνο μαζί. «Τότε τα πράγματα ήταν ιδανικά, ήμουν ξετρελαμένος και πολύ ερωτευμένος μαζί της, το ίδιο και εκείνη», περιγράφει.

“Ήμουν έτοιμος να τη ζητήσω σε γάμο μέχρι που όλα άλλαξαν”

«Αγόρασα μονόπετρο και ήμουν έτοιμος να της κάνω πρόταση γάμου. Μετά όμως, χρειάστηκε να κάνει μία επέμβαση καρδιάς». Η γυναίκα ήταν ειλικρινής σχετικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από την αρχή της σχέσης της, αλλά εκείνος δεν έδωσε ποτέ προσοχή στο θέμα  αυτό.

Τα 9 σημάδια που μαρτυρούν ότι ο σύντροφός σας νιώθει εγκλωβισμένος στη σχέση σας

Τα πράγματα όμως άλλαξαν όταν ήρθε η ώρα να χειρουργηθεί. Τότε ήταν που έπρεπε να τ’ αντιμετωπίσει, αφού πλέον δεν μπορούσε να υποκρίνεται ότι το πρόβλημα υγείας της δεν τον επηρεάζει.

Μετά το χειρουργείο, σταμάτησαν να βλέπονται τόσο συχνά, αφού μαζί με τη γυναίκα ήταν η μητέρα της, έτσι ώστε να τη βοηθάει στην ανάρρωση. Εκείνη την περίοδο άρχισε να έχει αμφιβολίες για τη σχέση τους.

7 σημάδια που μαρτυρούν ότι ο σύντροφός σας θα είναι πάντα πιστός, σύμφωνα με την ψυχολογία

«Εκείνη τη στιγμή, άρχισα να έχω αμφιβολίες για το μέλλον της υγείας της, την πιθανότητα να κάνουμε παιδιά καθώς και όλες τις πλευρές της ζωής μας που θα επηρεάζονταν από το πρόβλημα υγείας της», είπε.

«Το ξέρω ότι δεν σκέφτομαι ρομαντικά. Το χειρουργείο έγινε δύο χρόνια πριν και, από τότε με βασανίζουν ένα σωρό αμφιβολίες όλη την ώρα».

Οι αμφιβολίες του έχουν κάνει τη ζωή του εφιάλτη, ενώ έχουν επηρεάσει αρνητικά και τη γυναίκα

Ο άντρας υποφέρει σε επίπεδο συναισθηματικό, σωματικό ακόμη και επαγγελματικό, αφού «σέρνεται» σε μία σχέση χωρίς ξεκάθαρα σχέδια για το μέλλον.

Είναι αναποφάσιστος, δεν ξέρει αν πρέπει να δεσμευτεί για τα καλά ή να τη χωρίσει και να προχωρήσει με τη ζωή του.

«Μου έδωσε τελεσίγραφο πέντε ημερών, μία-δύο φορές αλλά τελικά τα ξαναβρίσκαμε και, νομίζω ότι αν δεν πάρω μία απόφαση, η ιστορία αυτή θα συνεχίσει έτσι για άλλον έναν ή δύο χρόνια»

«Την αγαπώ αλλά η ψυχική μου κατάσταση δεν είναι πολύ καλή, ενώ μετά το χειρουργείο έχουν αλλάξει οι δυναμικές της σχέσης μας. Δεν πιστεύω ότι  ο γάμος μας θα είναι ευτυχισμένος»

«Μού έδωσε διορία πέντε ημερών μέχρι ν’ αποφασίσω. Ξέρω ότι η αμφιβολία και η καθυστέρηση είναι καταστροφικές και για τους δυο μας και σίγουρα η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι».

Τι θα τον συμβουλεύατε;

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ