Λάρισα: Γυναίκα καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή βία – Χτύπησε το παιδί και τον σύζυγό της

Μία γυναίκα από τη Ρωσία καταδικάστηκε σήμερα στη Λάρισα για την πρόκληση σωματικής βλάβης στο παιδί της και τον σύζυγό της. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας της επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή.

Τις λεπτομέρειες του ενδοοικογενειακού επεισοδίου, που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Λάρισα, περιέγραψε ο σύζυγος της κατηγορουμένης.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο άνδρας κατέθεσε ότι χθες το απόγευμα φρόντιζε την 4χρονη κόρη τους όταν η γυναίκα, άρπαξε το παιδί από τα μαλλιά το σήκωσε ψηλά και στη συνέχεια το χτύπησε στο σώμα. Λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα ετοιμάστηκε για να αποχωρήσει από το σπίτι και αφού ο σύζυγός της δεν έφερε αντίρρηση, λέγοντας πως προτεραιότητα είναι το παιδί του, η γυναίκα αρχικά τον χαστούκισε και στη συνέχεια τον γρονθοκόπησε.

Ο σύζυγος κατέθεσε επίσης ότι ανάλογο περιστατικό με χειροδικία της γυναίκας του προς το πρόσωπό του υπήρξε και στο παρελθόν, όταν ζούσαν στο εξωτερικό.

«Ήθελα βοήθεια»

Η κατηγορούμενη έδωσε την δική της εκδοχή για όσα έγιναν χθες, στην κατάθεσή της στο δικαστήριο. Η γυναίκα παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον σύζυγό της επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι και ο ίδιος βιαιοπράγησε εναντίον της, ενώ για την κόρη της είπε πως δεν την άρπαξε από τα μαλλιά, αλλά από τον γιακά του ρούχου της. Η κατηγορούμενη κατέθεσε πως προσπαθούσε να ηρεμήσει την κόρη της, η οποία αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας.

Τόνισε, επίσης, ότι είναι στρεσαρισμένη και πάσχει από κατάθλιψη και ότι ζήτησε επανειλημμένως βοήθεια από τον σύζυγό της, ο οποίος αδιαφορούσε. Περιέγραψε μια κατάσταση δύσκολη στο σπίτι και επεσήμανε ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της χρειάζονται βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της κατηγορουμένης, η πρόεδρος ρώτησε τον σύζυγο εάν θα μπορούσαν, από τη στιγμή που η γυναίκα φροντίζει το παιδί όταν είναι καλά, να ζητήσουν βοήθεια από κάποιο γιατρό. «Είναι ένας βίαιος χαρακτήρας. Δεν είναι θέμα ψυχολογίας» απάντησε ο άνδρας.

Τελικά, το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή για τις πράξεις της σωματικής βλάβης σε ανήλικο και ενήλικο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ