Βασίλης Τόπαλος: Θρίλερ με τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου – Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο να συμμετείχε σε παράνομους αγώνες

Πολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν ακόμα αναπάντητα σχετικά με τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου.

Βασίλης Τόπαλος: Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση «έδειξε» η ιατροδικαστική έκθεση

Σήμερα, ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή που πραγματοποίησε ο Σωκράτης Τσαντίρης και σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα ο θάνατος του 16χρονου οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκάλεσε εγκεφαλική νέκρωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Τόπαλος στις 16 Δεκεμβρίου έκανε προπόνηση, συμμετέχοντας σε αγώνες σπάρινγκ. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, φέρεται να ένιωσε αδιαθεσία, πήγε στο μπάνιο να ρίξει νερό στο πρόσωπό του, λιποθύμησε, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια.

Βασίλης Τόπαλος: «Τον έβαλαν με έναν 20χρονο που ήταν 70 κιλά» υποστηρίζει η γιαγιά του 16χρονου

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο ιατροδικαστής φέρεται να είναι έντονα προβληματισμένος μετά την νεκροτομή που διενήργησε, καθώς εκτιμά ότι το χτύπημα στο κεφάλι του 16χρονου ήταν μεν πολύ σοβαρό, αλλά δεν φαίνεται να συνάδει με πτώση σε κάποια επιφάνεια εξ’ ιδίου ύψους, δηλαδή από το ύψος του.  Όπως λένε άνθρωποι που συμμετέχουν στις έρευνες, τέτοια τραύματα τα έχουν δει μόνο σε τροχαία.

Βασίλης Τόπαλος: Το σενάριο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του 16χρονου

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις – τοξικολογικές και ιστολογικές – προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο η κρανιοεγκεφαλική κάκωση να προκλήθηκε από κάποιο χτύπημα τις προηγούμενες μέρες. Ένα σενάριο το οποίο ερευνάται και από τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας που έχει αναλάβει την υπόθεση. Οι έμπειροι αξιωματικοί δεν κλείνουν τον φάκελο, παρότι ολοκληρώθηκε η νεκροτομή, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr,  εξετάζουν το ενδεχόμενο ο 16χρονος να είχε πάρει μέρος σε παράνομους αγώνες και εκεί να χτύπησε.

Σημειώνεται ότι από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει προκύψει ότι ο 16χρονος δεν είχε δώσει τις προηγούμενες μέρες κάποιον επίσημο αγώνα, ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν είχε τσακωθεί με κανέναν.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας έχουν πάρει καταθέσεις από τους γονείς του Βασίλη Τόπαλου, από τον 14χρονο αδελφό του άτυχου πυγμάχου που ήταν στο ίδιο γυμναστήριο εκείνη την ώρα, αλλά και από τον αθλητή που τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο πατέρας του Βασίλη Τόπαλου στην κατάθεσή του στην ΕΛ.ΑΣ. περιέγραψε τα όσα έγιναν, αναφέροντας πως όταν ο 16χρονος ολοκλήρωσε την προπόνηση, του είπε πως θα πάει να κάνει μπάνιο. Ο ίδιος, όπως είπε, δεν τον συνόδευσε στα αποδυτήρια γιατί μετά ξεκίνησε η προπόνηση του άλλου γιου του και έμεινε μαζί του.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ