Λαμία: Νέα ντοκουμέντα από το επεισόδιο μεταξύ μαθητών του ΕΠΑΛ – Το bullying και ο ξυλοδαρμός

Νέα βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων που συνέβη την Πέμπτη (12/10), εντός και εκτός του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας. Πρόκειται εικόνες από τα όσα προηγήθηκαν του επεισοδίου μεταξύ συγγενών του εμπλεκόμενου μαθητή με μαθητές που του επιτέθηκαν.

Λαμία: Μαθητές ΕΠΑΛ επιτέθηκαν σε 17χρονο – Έφερε την οικογένειά του για… αντίποινα

Με τα νέα ντοκουμέντα που μετέδωσε η εκπομπή Live News πέφτει περισσότερο φως στην υπόθεση, που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λαμίας.

Στα βίντεο καταγράφεται το bullying που προηγήθηκε με χτυπήματα μέσα στο σχολείο, αλλά και το άγριο ξύλο μετά το σχόλασμα έξω από το 1ο ΕΠΑΛ της Λαμίας. Στη συνέχεια, μεταδόθηκε ξανά το βίντεο, όπου διακρίνονται οι στενοί συγγενείς του μαθητή που στοχοποιήθηκε να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν, όλα ξεκίνησαν στα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Δύο 16χρονοι φέρονται να απαίτησαν από τον 17χρονο συμμαθητή τους, να γονατίσει μπροστά τους για να ζητήσει συγγνώμη, ώστε το σχετικό βίντεο να δημοσιευτεί στα social media για να διασυρθεί.

Μετά το σχόλασμα, η κατάσταση ξέφυγε ακόμα περισσότερο. Όπως καταγγέλλει ο 17χρονος, τα μέλη της συμμορίας επιτέθηκαν στον ίδιο και την παρέα του, με τον μαθητή της Β’ Λυκείου να ειδοποιεί τον πατέρα και τον θείο του.

Λίγη ώρα μετά, στην οδό Υψηλάντη στο κέντρο της Λαμίας, πατέρας και θείος έπιασαν στα χέρια τους, τους δύο 16χρονους. Όπως φαίνεται στις εικόνες, τα χτυπήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Η κεντρική πλατεία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κατέγραφαν τις σκηνές με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα του μαθητή, οι τόνοι δεν ανέβηκαν με ευθύνη του πελάτη του.

«Στο δρόμο, όταν είδαν την παρέα αυτή, πετάχτηκαν έξω από το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να μιλήσουν με τα παιδιά αυτά. Εκεί υπήρξε μία μικρή συμπλοκή», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος του πατέρα.

Όπως συμπλήρωσε, «προσπάθησε να τα χωρίσει, διότι τα παιδιά άρχισαν να χτυπάει ο ένας τον άλλον, έπεσαν κάτω και έτρεξε ο πατέρας, μαζί με τον θείο να τα χωρίσουν και να τα απομακρύνουν, να μην υπάρξουν περαιτέρω χτυπήματα».

Ο ένας από τους 16χρονους, είπε αργότερα στους αστυνομικούς ότι δέχτηκε αναίτια επίθεση. Τα βίντεο βρίσκονται ήδη στα χέρια των αστυνομικών αρχών, που συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ