Κρήτη: Ένοχος για τη δολοφονία της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη ο σύζυγός της

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε ο σύζυγος της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη, από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά. Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία, 5-2.

Αυτή την ώρα, όπως αναφέρει το zarpanews.gr, το δικαστήριο έχει αποσυρθεί προκειμένου να αποφασίσει για τις ποινές και τα ελαφρυντικά.

Τι πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας – Αθώος δήλωσε ο κατηγορούμενος

Nωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας, σημειώνοντας, ότι στο έγκλημα δεν υπήρξε προμελέτη.

«Θεωρώ ότι αποδείχτηκε ότι υπήρξε θάνατος σε δύο χρόνους, δηλαδή ότι κάποιος την έσφιξε από τον λαιμό, της δημιούργησε υποξία, έχασε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια όσο ήταν ξαπλωμένη την πυροβόλησε» τόνισε και πρόσθεσε: «Για μένα έχουν μεγάλη αξία τα ευρήματα των ιατροδικαστών. Η άποψη ότι οι κακώσεις ήταν προθανάτιες. Ήταν μια κακιά στιγμή. Θεωρώ ότι δεν υπήρξε προμελέτη» σημείωσε.

Η ίδια πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για την πράξη της ανθρωποκτονίας, απαλλαγή για ενδοοικογενειακή βία και ενοχή για οπλοκατοχή.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει αθώος, υποστηρίζοντας πως αγαπούσε την γυναίκα του και αν είχε καταλάβει ότι επρόκειτο να αυτοκτονήσει, θα είχε κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει.

Συνήγορος οικογένειας: Καθαρή υπόθεση γυναικοκτονίας

Για μια καθαρή υπόθεση γυναικοκτονίας έκανε λόγο στην αγόρευσή της η συνήγορος της οικογένειας. «Είναι ιερό δικαίωμα του κατηγορούμενου να λέει ό, τι θέλει, αλλά και δικό σας ιερό καθήκον να αξιολογείτε τους ισχυρισμούς του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη 47χρονη Έφη Τσιχλάκη βρέθηκε νεκρή μέσα σε μία λίμνη αίματος, μέσα στο σπίτι όπου διέμενε με τον σύζυγό της, στο χωριό Κολυμπάρι, αργά το απόγευμα της 21ης Μαρτίου του 2016.

Η άτυχη γυναίκα έφερε διαμπερές θανατηφόρο τραύμα στην αριστερή πλευρά του κρανίου της από πυροβόλο όπλο, το οποίο βρέθηκε στα αριστερά της.

Στο δεξί της χέρι της κρατούσε σφιχτά την πιπίλα που χρησιμοποιούσε για να ταΐζει τα αρνάκια που είχαν στο σπίτι τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ