Κρήτη: «Δεν μου είχε αναφέρει τίποτα» – Τα πρώτα λόγια του πατέρα της 12χρονης που κατήγγειλε την μητριά της για κακοποίηση

Εμβρόντητος δηλώνει ο πατέρας του 12χρονου κοριτσιού από το περιεχόμενο της καταγγελίας που έκανε η ανήλικη στους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται χτυπημένη. Το κορίτσι έπειτα από επίμονες ερωτήσεις των γιατρών κατήγγειλε ότι την κακοποίησε η μητριά της.

Ο πατέρας σύμφωνα με την ιστοσελίδα, cretalive.gr, ζήτησε εκπροσώπηση από δικηγόρο και επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ τόνισε ότι το παιδί δεν του είχε αναφέρει κάτι.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Γιώργο Λιονάκη που εκπροσωπεί τον πατέρα του κοριτσιού, ο ίδιος προσπάθησε να επισκεφθεί την κόρη του στο νοσοκομείο όπου παραμένει νοσηλευόμενη, ωστόσο λόγω της κοινωνικής έρευνας έχει απαγορευθεί κάθε επαφή του παιδιού με τον πατέρα του και την μητριά του.

Σε δήλωσή του ο κ. Λιονάκης αναφέρει:

«Ο πατέρας του 12χρονου κοριτσιού αναφέρει να μην γνωρίζει το παραμικρό, καθότι ο ίδιος εργάζεται στα χωράφια όλη την ημέρα. Επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρον του παιδιού του. Εάν πράγματι έχει συμβεί κάτι ανάμεσα στην μητριά – σύζυγο του και την κόρη του επιζητεί, προφανώς, την τιμωρία της, χωρίς να μπορεί να αποκλείσει, σε κάθε περίπτωση, ότι ενδέχεται να υπάρχει μια αντιπαλότητα ανάμεσα στην κόρη του και την μητριά της με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Τα πορίσματα των ειδικών σίγουρα θα ρίξουν φως στην υπόθεση και είμαστε επομένως σε αναμονή αυτών, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για το παιδί».

Ζυγίζει μόλις 25 κιλά

Σημειώνεται ότι το 12χρονο κορίτσι που ζυγίζει μόλις 25 κιλά, μεταφέρθηκε την περασμένη Τρίτη στο ΠΑΓΝΗ με ένα μεγάλο αιμάτωμα στο αυτί.

Οι γιατροί της ΩΡΛ κλινικής, που περιέθαλψαν το παιδί, διαπίστωσαν ότι τα τραύματά του προκλήθηκαν από ανθρώπινο χέρι και αμέσως κινητοποίησαν τις αρμόδιες Αρχές.

Στις ερωτήσεις τους δε, υποστήριξε ότι κακοποιήθηκε από την μητριά του.

Το παιδί διαμένει με τον πατέρα και την μητριά του σε χωριό του δήμου Βιάννου και σύμφωνα με το cretalive, είναι υποσιτισμένο. Στο Νοσοκομείο κλήθηκε αμέσως παιδοψυχίατρος, ενημερώθηκε η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές, ενώ ζητήθηκε και αρωγή από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Ήδη με εισαγγελική εντολή, το παιδί απομακρύνθηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον και δόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια κοινωνικής έρευνας, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του παιδιού και εάν προκύπτουν ευθύνες στον πατέρα και την μητριά του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ