Κοζάνη: Στο νοσοκομείο και το τρίτο παιδί της οικογένειας – Με αναπνευστικό πρόβλημα το βρέφος 45 ημερών

Και το τρίτο παιδάκι της οικογένειας από την Κοζάνη διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Το μόλις 45 ημερών βρέφος εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα με τα δύο αδέλφια του και μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, το βράδυ της Τετάρτης.

Κοζάνη: Αεροδιακομιδή 3χρονου με αναπνευστικά προβλήματα στο Παίδων Πεντέλης

Το παιδί νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στην παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Προχθές, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση αεροδιακομιδής στην πόλη της Κοζάνης, προκειμένου το 3χρονο παιδί της οικογένειας να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Το αγοράκι παρουσίασε πρόβλημα αναπνευστικής δυσχέρειας.

Το παιδάκι μαζί με την μικρότερη αδερφή του, μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους στις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Οι παιδίατροι διαπίστωσαν αναπνευστική δυσχέρεια στο αγοράκι και έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Επειδή δεν υπήρχε όμως κρεβάτι ΜΕΘ για παιδιά και σε νοσοκομείο στην γειτονική Θεσσαλονίκη, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, που διαθέτει τέτοια μονάδα.

Την ίδια σχεδόν ώρα μεταφέρονταν στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και η 2χρονη αδελφούλα του αγοριού, η οποία επίσης παρουσίασε συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας.

Το κοριτσάκι λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για λοίμωξη του αναπνευστικού και οι γιατροί δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε διασωλήνωση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί παρουσιάζει υψηλό κορεσμό οξυγόνου σε ποσοστό 98%, ενώ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ για κορονοϊό και γρίπη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ