Βασίλης Τόπαλος: «Δεν με πείθει η πτώση για το αιμάτωμα» – Τι υποστηρίζει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

Ο τραγικός επίλογος για τον Βασίλη Τόπαλο γράφεται σήμερα στον Ασπρόπυργο, όπου και θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του. Την ίδια ώρα πολλά είναι τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα για τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας.

Βασίλης Τόπαλος: Σήμερα η κηδεία του 16χρονου πυγμάχου – Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό του

Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή από τον Σωκράτη Τσαντίρη και σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα ο θάνατος του Βασίλη Τόπαλου οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκάλεσε εγκεφαλική νέκρωση.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στην ΕΡΤ για την υπόθεση του 16χρονου ανέφερε: «Εμένα για το υποσκληρίδιο αιμάτωμα να σας πω την αλήθεια δεν με πείθει η πτώση από ύψος και δη στο πλαίσιο ενός λιποθυμικού (επεισοδίου). Πρέπει να δούμε λίγο τις συνθήκες της πτώσης, το ύψος από το οποίο έπεσε, αν χτύπησε, πώς χτύπησε, γιατί συνήθως στα λιποθυμικά επεισόδια να ξέρετε ότι προηγείται μια ζάλη, μια συμπτωματολογία που προειδοποιεί τον ασθενή ότι θα λιποθυμήσει. Συνεπώς οι πτώσεις αυτές δεν είναι τόσο σφοδρές όσο σε ένα συγκοπτικό επεισόδιο στο οποίο ασθενής χάνει ακαριαία τις αισθήσεις του. Συνεπώς, μια τέτοια κάκωση θα πρέπει να ψαχτεί νομίζω πιο βαθιά για το πώς προκλήθηκε».

Βασίλης Τόπαλος: Θρίλερ με τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου – Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το ενδεχόμενο να συμμετείχε σε παράνομους αγώνες

«Πρέπει να δούμε και τις κακώσεις των μαλακών μορίων γιατί δεν μπορεί με τέτοια κάκωση να εμφανίζεται αυτόνομη χωρίς να υπάρχει κάποια συνοδός βλάβη στο κρανίο. Όλα αυτά θα εξεταστούν και θα βγει ένα συμπέρασμα για το πώς εντέλει προκλήθηκε αυτή η αιμορραγία» πρόσθεσε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

 

Πέθανε ο 16χρονος Βασίλης Τόπαλος, πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία

«Έχουμε μια τραυματική κάκωση, έχουμε ένα υποσκληρίδιο αιμάτωμα… Δεν έχει σημασία ότι είναι στη μια πλευρά η βλάβη, μια τέτοια βλάβη συνήθως στη μία πλευρά συμβαίνει. Γι’ αυτό ο προπονητής είπε ότι μετά από ένα νοκ άουτ πάντα πρέπει να γίνονται εξετάσεις μαγνητικές αξονικές για να αποκλειστούν τυχόν εγκεφαλικές κακώσεις ή αιμορραγίες εντός του κρανίου που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια μόνιμη αναπηρία για τον αθλητή. Είναι μια τραυματική κάκωση, αυτήν η οποία καταγράφεται από την ιατροδικαστική μέχρι στιγμής. Πρέπει να ερευνηθούν και τα χτυπήματα που δέχθηκε ο νεαρός αλλά και η πτώση για τυχόν αιτιοπαθολογία, δηλαδή ως πιθανή αιτία για τη δημιουργία του αιματώματος» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αν ο αθλητής μπορεί να είχε κάτι χωρίς να το γνωρίζει οπότε ξαφνικά με ένα χτύπημα πάνω στην προπόνηση να επιδεινώθηκε ο κ. Γαλεντέρης απάντησε ότι: «το αιμάτωμα από τη στιγμή που χειρουργήθηκε και έγινε και η νεκροτομή του έχει κάποια χαρακτηριστικά. Μπορούμε δηλαδή να αποδώσουμε σε αυτό το αιμάτωμα τη χρονική στιγμή την οποία δημιουργήθηκε. Συνεπώς, μπορούμε να ξέρουμε αν είναι ένα οξύ αιμάτωμα, αν είναι υποξύ αιμάτωμα ή αν είναι χρόνιο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να οριοθετήσουμε χρονικά σε κάποιες αντιδράσεις, σε κάποια αδρά όρια τη στιγμή της δημιουργίας του. Απ’ όσο ενημερώνομαι μιλάμε για ένα οξύ αιμάτωμα. Συνεπώς δεν μπορούμε να πάμε πολύ πίσω στο χρόνο για να βρούμε τη στιγμή της πρόκλησης».

Οι εξετάσεις θα δείξουν τι ακριβώς έγινε

Ακόμα ο ιατροδικαστής τόνισε ότι «σαφώς και οι εξετάσεις θα δείξουν τι ακριβώς έγινε και νομίζω ότι έχουν δείξει ήδη. Απλά νομίζω ότι περιμένουν να ολοκληρωθεί η δικογραφία και οι υπόλοιπες εξετάσεις για να επαληθεύσουν τα ήδη υπάρχοντα ευρήματα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ