Κολωνός: Έρχονται και νέες συλλήψεις για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης – Ποιοι έχουν μπει στο «κάδρο»

Ο κύκλος των εμπλεκομένων στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό φαίνεται πως δεν έχει κλείσει. Το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έδωσε στοιχεία και γι’ άλλα πρόσωπα, στην τελευταία κατάθεση που έδωσε στις αρχές, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανόν τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις παιδοβιαστών.

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Έβγαλε το εσώρουχο στην κόρη μου ενώ είχε πρόβλημα στο μπράτσο» – Μαρτυρία-σοκ για τον γιατρό

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η πληροφόρηση είναι ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις. Η 12χρονη έχει αναγνωρίσει κι άλλα άτομα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, και περιμένουμε να δούμε και τα αντανακλαστικά των αρχών, να γίνουν αυτές οι συλλήψεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Σε ό,τι αφορά στους τελευταίους πέντε συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος γιατρός δερματολόγος – αφροδισιολόγος φαίνεται ότι προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχείρησε να διαγράψει το προφίλ του στην εφαρμογή blindchat, όπου ο Ηλίας Μίχος είχε δημιουργήσει προφίλ στην 12χρονη για να «ψαρεύει» βιαστές.

Κολωνός: «Συγκινητική στιγμή, έκλαιγαν όλοι» – Όλα όσα έγιναν στη συνάντηση της 12χρονης με την προφυλακισμένη μητέρα της

Επίσης, ο γιατρός ήταν ο μόνος από τους πέντε συλληφθέντες που είχε φροντίσει να βρει δικηγόρο να δημιουργήσει ένα «άλλοθι», ισχυριζόμενος ότι την επίμαχη περίοδο που η 12χρονη καταγγέλλει ότι την κακοποίησε ο ίδιος έλειπε στο εξωτερικό.

Ο γιατρός που συνελήφθη για την υπόθεση βιασμού στον Κολωνό

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Υβριστικά συνθήματα έξω από το ιατρείο του δερματολόγου

Τι είπε η 12χρονη στην κατάθεσή της – Οι νέοι εμπλεκόμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελευταία κατάθεσή της η 12χρονη μίλησε με στοιχεία για 11 άτομα. Ήταν μάλιστα τόσο αναλυτική που σε ορισμένες περιπτώσεις όχι μόνο έδωσε ονοματεπώνυμα αλλά και λεπτομέρειες της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και οικογενειακής κατάστασης των εμπλεκομένων.

Τα στοιχεία αυτά μαζί με τα δεδομένα που είχαν συγκεντρώσει τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων οδήγησαν και στις πέντε τελευταίες συλλήψεις, που έγιναν την Τρίτη. Ο βασικότερος λόγος που εκδόθηκαν πέντε εντάλματα σύλληψης και όχι περισσότερα, είναι -όπως εκτιμούν αστυνομικοί της Ασφάλειας- ότι οι συγκεκριμένοι πέντε κατηγορούνται ότι βίασαν περισσότερες από δύο φορές ο καθένας το ανήλικο κορίτσι και τα στοιχεία σε βάρος τους είναι πολλά.

Πλέον, αναμένεται από την ανακρίτρια να αποφασίσει για τους υπόλοιπους που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, εάν δηλαδή θα εκδώσει και νέα εντάλματα ή θα τους καλέσει για απολογία χωρίς να προηγηθεί η σύλληψή τους.

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι μεταξύ των εμπλεκομένων είναι ένας άνδρας άνω των 60 ετών που έχει σχέση με παραϊατρικό επάγγελμα, ένας αλλοδαπός, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος και δύο ιδιωτικοί υπάλληλοι. Άλλοι φέρονται να ήρθαν σε επαφή με την ανήλικη γνωρίζοντάς την από την γειτονιά του Κολωνού και άλλοι μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής blindchat, στην οποία ο Ηλίας Μίχος είχε δημιουργήσει προφίλ στην 12χρονη.

Απόστολος Λύτρας: Θα καταθέσουμε νέα αίτηση αποφυλάκισης της μητέρας

Ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε, επίσης, στον ΑΝΤ1 ότι το επόμενο διάστημα θα καταθέσουν νέα αίτηση αποφυλάκισης της μητέρας της 12χρονης, προκειμένου να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Αναφερόμενος στην ψυχολογία της ανήλικης, ο δικηγόρος της οικογένειας υπογράμμισε ότι «το κορίτσι είναι σε τραγική κατάσταση. Ένας από τους λόγους είναι ότι κάθε φορά που καλείται να αναγνωρίσει τα άτομα που έκαναν αυτές τις πράξεις σε βάρος της, βιώνει εκ νέου αυτές τις καταστάσεις».

Σχετικά με τους νέους συλληφθέντες για την υπόθεση, ο Απόστολος Λύτρας υπογράμμισε πως «έχω την εντύπωση ότι ένας άνθρωπος δεν ξεκινάει σε αυτή την ηλικία να έχει αυτήν την διαστροφή, νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει πιο βαθιά έρευνα, γιατί θεωρώ ότι υπάρχουν και άλλα ανήλικα θύματα αυτών των ανθρώπων…».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ