Το νέο επιτηρητικό φυλάκιο του Στρατού στην νήσο Παναγιά

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ εγκαινίασαν το νέο επιτηρητικό φυλάκιο στο νησί που έχει μπει στο στόχαστρο των Τούρκων.

Κατασκοπευτικά μπαλόνια: Πώς η «Χαβάη της Κίνας» παρακολουθούσε την original Χαβάη

Του Χρήστου Μαζανίτη

Σε ένα από τα νησιά που έχει μπει ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο τουρκικών μαχητικών και drones με υπερπτήσεις βρέθηκαν το πρωί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας με τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ.

Ξυλοκόπησαν διαιτητή για ένα πέναλτι σε αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο εφοπλιστής Βασίλειος Πατέρας εγκαινίασαν το ανακαινισμένο Επιτηρητικό Φυλάκιο Παναγιάς.

Χαρδαλιάς Φλώρος Παναγιά

Έτσι (δεν) γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη οι Έλληνες χορτοφάγοι – Τι είπε στο enikos.gr η πρόεδρος της Ένωσης

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης:

●             Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δρ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

●             Ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ.

●             Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος.

●             Ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης και ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου.

●             Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Ψαρών κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

●             Ο εφοπλιστής Ναύαρχος επί τιμή, κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης.

●             Η Πρόεδρος του ιδρύματος «Αθηνάς Ι. Μαρτίνου» κ. Ιωάννα Μαρτίνου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι

«Οι νέες, σύγχρονες πλέον υποδομές, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του σημαντικού έργου ηλεκτροδότησης που κατέστησε εφικτή την σύνδεση στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου, αφενός αναβαθμίζουν κατακόρυφα την ποιότητα ζωής των στελεχών και των οπλιτών μας, παρέχοντάς τους ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης στην ούτως ή άλλως απαιτητική καθημερινότητά τους και αφετέρου επαυξάνουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Φυλακίου.

Η νησίδα μας, η «ΠΑΝΑΓΙΑ» μας, αποτελώντας ένα ακόμα προπύργιο στις εσχατιές της Ελληνικής Επικράτειας, βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο των τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από αδιαμφισβήτητο ελληνικό έδαφος, αφού οι Τούρκοι πιλότοι το επιλέγουν σε τακτική βάση για να εκτελούν προκλητικές πτήσεις με τα μαχητικά τους αεροσκάφη. 

Και οι υπερπτήσεις αυτές, καθώς και οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου μας, όλοι ξέρουμε ότι αποτελούν ευθεία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και μια ακόμη προσπάθεια επιβολής των ανυπόστατων τουρκικών θέσεων, που βασίζονται στην αίολη θεωρία των γκρίζων ζωνών και της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών.

Οι συνεχώς εντεινόμενες αυτές προκλήσεις, που θέτουν σε αμφισβήτηση τα όρια του Διεθνούς Δικαίου και την ισχύ των Συνθηκών, μας επιβάλουν να τις αντιμετωπίζουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με νηφαλιότητα, με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα, θέτοντας ως προμετωπίδα των ενεργειών μας, την διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων και την αποτροπή να συνιστά το κέντρο βάρους όλου του αμυντικού μας σχεδιασμού.

Υπό αυτή την έννοια, καταβάλουμε καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια για τη θωράκιση της χώρας έναντι οποιουδήποτε επιβουλέα, επαυξάνοντας διαρκώς το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου αυτές να αποτελούν τον αδιαμφισβήτητο θεματοφύλακα της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας».

Και ο Νίκος Χαρδαλιάς κατέληξε: «Γιατί κάθε νησί, κάθε μικρόνησος, κάθε βράχος θα είναι για μας μια ελληνική Πατρίδα, μια ελληνική σημαία! Παραμένουμε, είμαστε παντού! Για τον ελληνικό λαό! Για την Πατρίδα μας! Για τη Σημαία μας!».

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στις νέες ανακαινισμένες υποδομές του Ε.Φ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ, οι οποίες αναβαθμίζουν τις συνθήκες διαβίωσης του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτό, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να εκπληρώνει με επιτυχία την αποστολή του.

Απευθυνόμενος προς το προσωπικό του Επιτηρητικού Φυλακίου εξήρε την αποστολή του στην εξασφάλιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, καθώς και στην περιφρούρηση του εθνικού εδάφους στην πρώτη γραμμή Άμυνας της Χώρας μας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αποτελεί τα άγρυπνα μάτια του τοπικού Σχηματισμού και των Ενόπλων Δυνάμεων συμβάλλοντας καθοριστικά στην λειτουργία του μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο σύνολο του προσωπικού, προτρέποντάς το να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και με διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση, καθώς και με αυξημένη  ετοιμότητα, αντοχή και θάρρος, και ευχαρίστησε τον δωρητή κ. Βασίλειο Πατέρα για την γενναιόδωρη συνδρομή του στην ανακαίνιση του συνόλου των υποδομών του Επιτηρητικού Φυλακίου, καθώς και όλους όσους συνεισέφεραν καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε αυτήν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ