Κόλαση φωτιάς στην Φυλή: Συνεχείς εκκενώσεις οικισμών, ζημιές σε σπίτια και καταστήματα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή.

Οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο όπου έχει ξεσπάσει η φωτιά, καθιστούν δύσκολο το έργο των δυνάμεων. Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε από την Μονή Κλειστών πέρασε από την Χασιά, τον Θρασύβουλο και το Πανόραμα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν, μέχρι στιγμής, κινητοποιηθεί 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Παράλληλα έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Πανόραμα, Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα. Στους κατοίκους των περιοχών Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα εστάλη μήνυμα προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους νότια προς Λιόσια, ενώ οι κάτοικοι του οικισμού Πανόραμα κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή τους.

Πριν από λίγο εστάλη νέο μήνυμα για εκκένωση μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Λόφος Κυρίλλου, οι οποίοι και καλούνται να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς την Μάνδρα, ακολουθώντας τις οδηγίες των Αρχών.

«Εκτός ελέγχου η φωτιά» λέει στο enikos.gr o δήμαρχος Φυλής

Έναν πύρινο εφιάλτη ζουν αυτή την ώρα στη Φυλή, με τον δήμαρχο, Χρήστο Παππού, να κάνει έκκληση για επιπλέον εναέρια μέσα άμεσα, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «η φωτιά είναι εκτός ελέγχου, καίει σε πευκοδάσος, υπάρχουν ζημιές σε σπίτια».

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ οι πυκνοί καπνοί έχουν φτάσει μέχρι και την Αττική οδό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, μαζί με εθελοντές και κατοίκους προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια αλλά και οτιδήποτε μπορεί να σωθεί και να μην επεκταθεί περαιτέρω η φωτιά.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη φωτιά:

Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Φωτιά Πάρνηθα Φυλή

Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Φωτιά Πάρνηθα Φυλή

Μήνυμα για εκκένωση της περιοχής

Νωρίτερα, οι κάτοικοι της περιοχής της Φυλής ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Άνω Λιόσια. «Εάν βρίσκεται στη Φυλή απομακρυνθεί προς Άνω Λιόσια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφερε το μήνυμα του 112.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Αργύρης Αργυρόπουλος, γενικός γραμματέας του Δήμου Φυλής λέγοντας ότι το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική ενώ όπως τόνισε καίγονται σπίτια στην περιοχή. «Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια γιατί καίγονται σπίτια», όπως είπε.

Όπως ανέφερε στην αίθουσα του δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο ο δήμος έχει οργανώσει μια ομάδα για την παροχή βοήθειας. «Χρειαζόμαστε πολλά εναέρια μέσα γιατί δεν είναι προσβάσιμη η φωτιά από το έδαφος» συμπλήρωσε ο κ. Αργυρόπουλος εκτιμώντας ότι τα πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν επαρκούν.

Οδηγός έσωσε άλογο από τις φλόγες

Σε φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, φαίνεται ένας οδηγός να κρατάει τα χαλινάρια ενός αλόγου και με το όχημά του κατευθύνει το ζώο μακριά από τις φλόγες.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Άλογο Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Άλογο Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Άλογο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ