Φωτιά στην Φυλή: «Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά, χρειαζόμαστε εναέρια μέσα» λέει στο enikos.gr o δήμαρχος – Εκκενώνονται και τα Άνω Λιόσια

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην φωτιά σε δασική έκταση στην Φυλή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση, στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή.

Η πρόσβαση στο μοναστήρι ήταν αδύνατη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απομακρυνθούν οι περίπου 50 μοναχές. Τελικά, άνδρες της ΕΜΑΚ που μετέβησαν στο σημείο κατάφεραν να φτάσουν στη Μονή.

Οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο όπου έχει ξεσπάσει η φωτιά, καθιστούν δύσκολο το έργο των δυνάμεων. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν, μέχρι στιγμής, κινητοποιηθεί 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 5 ελικόπτερα. Παράλληλα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

«Εκτός ελέγχου η φωτιά» λέει στο enikos.gr o δήμαρχος Φυλής

Έναν πύρινο εφιάλτη ζουν αυτή την ώρα στη Φυλή, με τον δήμαρχο, Χρήστο Παππού, να κάνει έκκληση για επιπλέον εναέρια μέσα άμεσα, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «η φωτιά είναι εκτός ελέγχου, καίει σε πευκοδάσος, υπάρχουν ζημιές σε σπίτια».

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ οι πυκνοί καπνοί έχουν φτάσει μέχρι και την Αττική οδό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, μαζί με εθελοντές και κατοίκους προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια αλλά και οτιδήποτε μπορεί να σωθεί και να μην επεκταθεί περαιτέρω η φωτιά.

Φωτιά Πάρνηθα Φυλή

Μήνυμα για εκκένωση της περιοχής

Νωρίτερα, οι κάτοικοι της περιοχής της Φυλής ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Άνω Λιόσια. «Εάν βρίσκεται στη Φυλή απομακρυνθεί προς Άνω Λιόσια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφερε το μήνυμα του 112.

Αργότερα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Πανόραμα. Οι κάτοικοι που βρίσκονται στην περιοχή Πανόραμα καλούνται να εκκενώσουν προς τα Άνω Λιόσια. Λίγο πριν από τις 16:00 οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων, της περιοχής Γεννηματά και Κανάλα κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Λιόσια.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Αργύρης Αργυρόπουλος, γενικός γραμματέας του Δήμου Φυλής λέγοντας ότι το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική ενώ όπως τόνισε καίγονται σπίτια στην περιοχή. «Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια γιατί καίγονται σπίτια», όπως είπε.

Όπως ανέφερε στην αίθουσα του δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο ο δήμος έχει οργανώσει μια ομάδα για την παροχή βοήθειας. «Χρειαζόμαστε πολλά εναέρια μέσα γιατί δεν είναι προσβάσιμη η φωτιά από το έδαφος» συμπλήρωσε ο κ. Αργυρόπουλος εκτιμώντας ότι τα πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν επαρκούν.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν καεί και ταβέρνες στη Χασιά.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη φωτιά:

Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Φωτιά Πάρνηθα Φυλή

Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Φωτιά Πάρνηθα Φυλή Φωτιά Πάρνηθα Φυλή

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Φυλή

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Φυλής έχει προχωρήσει η Αστυνομία λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • – Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα
  • – Από τη συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου
  • – Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Θρασυβούλου
  • – Από τη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγ. Κυπριανού
  • – Από την πλατεία Φυλής
  • – Από την Toyota (λόφος Κύριλλου)
  • – Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»
  • – Στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ