Μεγάλη φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας: Καίγονται σπίτια στη Φυλή – Έκκληση του δημάρχου για εναέρια μέσα

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Φυλή Αττικής, κοντά στην ιστορική Μονή Κλειστών, στους πρόποδες της Πάρνηθας. Η πρόσβαση στο μοναστήρι ήταν αδύνατη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απομακρυνθούν οι μοναχές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να φτάσουν στη Μονή Κλειστών, ενώ η φωτιά απομακρύνεται από το σημείο, με τις φλόγες να κατευθύνονται προς τη Φυλή και τον αστικό ιστό, και όχι προς την Πάρνηθα.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Αργύρης Αργυρόπουλος, γενικός γραμματέας του Δήμου Φυλής λέγοντας ότι το θερμικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και η κατάσταση είναι αποπνικτική ενώ όπως τόνισε καίγονται σπίτια στην περιοχή.

«Η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα κινείται ανατολικά και το άλλο νότια, στις παρυφές του χωριού» ζητώντας να σταλεί βοήθεια γιατί καίγονται σπίτια», όπως είπε.

Όπως ανέφερε στην αίθουσα του δημαρχείου και στο κλειστό γυμναστήριο ο δήμος έχει οργανώσει μια ομάδα για την παροχή βοήθειας. «Χρειαζόμαστε πολλά εναέρια μέσα γιατί δεν είναι προσβάσιμη η φωτιά από το έδαφος» συμπλήρωσε ο κ. Αργυρόπουλος εκτιμώντας ότι τα πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη δεν επαρκούν.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν καεί και ταβέρνες στη Χασιά.

Ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε νωρίτερα ότι στο μοναστήρι βρίσκονται 50 μοναχές και για προληπτικούς λόγους σπεύδει κοντά τους κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και της ΕΜΑΚ. «Δεν έχουμε πληροφορίες ότι είναι εγκλωβισμένες. Οι ενέργειες μας είναι προληπτικές» είπε ο κ. Βαθρακογιάννης. Όσον αφορά την εξέλιξη της φωτιάς δήλωσε ότι «δεν έχει περιοριστεί σε κανένα επίπεδο. Επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 26 οχήματα και πέντε αεροσκάφη», πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης.

φωτιά Φυλή
Πηγή φωτό: 902

Στην ΕΡΤ μίλησε και ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, ο οποίος έκανε έκκληση για επιπλέον εναέρια πυροσβεστικά μέσα. «Με δύο ελικόπτερα δεν χτυπιέται η φωτιά» είπε περιγράφοντας τη δραματική εικόνα στον οικισμό. «Δεν έχουμε ρεύμα» δήλωσε ο δήμαρχος Φυλής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ