«Κιβωτός του Κόσμου»: Ψάχνουν τα χρήματα που υπήρχαν στη θυρίδα – Τι έχει προκύψει από την έρευνα της οικονομικής αστυνομίας

Τα χρήματα που βρίσκονταν στη θυρίδα της τράπεζας, που φέρεται να άδειασε η πρεσβυτέρα την περασμένη εβδομάδα, αναζητούν τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας, που διενεργούν έρευνα για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά και των πρώην μελών της διοίκησης, παράλληλα με την έρευνα που «τρέχει» για τις καταγγελίες περί κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που διέμεναν στις δομές της οργάνωσης.

Κιβωτός του Κόσμου: «Το παιδί είναι τρομοκρατημένο» – Συγκλονίζει η μητέρα του 8χρονου που υποστηρίζει ότι τον κλείδωσαν στο κλουβί

Η οικονομική αστυνομία φέρεται να έχει στη διάθεσή της πληροφορίες ότι στην εν λόγω θυρίδα ήταν φυλαγμένο ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο παραμένει άγνωστο έως τώρα το πού βρίσκεται μετά το άδειασμά της από την Σταματία Γεωργαντή.

Χρήματα εντόπισαν τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, στον Κολωνό, κατά τη διάρκεια της εφόδου που πραγματοποίησαν χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν από την οικονομική αστυνομία «δεν βρήκαμε αυτό που ψάχναμε» στις επιχειρήσεις που έγιναν στα σπίτια τους σε Κολωνό και Ραφήνα.

Κιβωτός του Κόσμου: Οι πρώτες πληροφορίες για το όπλο που βρέθηκε στη δομή της Καλαμάτας

Εν αναμονή βρίσκονται και για τις απαντήσεις από τις υπόλοιπες τράπεζες σχετικά με το εάν ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα διατηρούν κι άλλη θυρίδα, σε κάποιο άλλο υποκατάστημα.

Όπως εκτιμούν, πάντως, από την οικονομική αστυνομία, το μεγάλο ενδιαφέρον ενδεχομένως να προκύψει με την ανάλυση των κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών, την τελευταία 5ετία. Ίσως, κατά τη διάρκεια αυτού του ελέγχου προκύψουν σημαντικά στοιχεία για την κίνηση των χρημάτων.

Κιβωτός του Κόσμου: Σε διαμέρισμα στον Κολωνό ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα – Ο έλεγχος από την Οικονομική Αστυνομία

Όπως έγραψε χθες το enikos.gr, ο έλεγχος που διενεργεί η οικονομική αστυνομία, επικεντρώνεται στο χρονικό διάστημα από το 2017 έως το 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έως τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι υπάρχουν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας. Οι τρεις αυτοί λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί σε δύο διαφορετικές τράπεζες. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, το συνολικό ποσό στους εν λόγω λογαριασμούς ανέρχεται σε 300.000 ευρώ. 

Από την έως τώρα έρευνα εκτιμάται ότι η «Κιβωτός του Κόσμου» διαθέτει περισσότερα από 150 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, ενώ στα αποθεματικά της έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως επισήμαναν από την οικονομική αστυνομία, η έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας την Δευτέρα ήταν νομοτελειακή κίνηση προκειμένου να μην «εξαφανιστούν» χρήματα ή και έγγραφα που πιθανόν έχουν στη διάθεσή τους.

Η έφοδος έγινε σε δύο σπίτια στον Κολωνό και σε εκείνο της Ραφήνας και μάλιστα στο ένα από τα δύο διαμερίσματα του Κολωνού, τόσο ο πατήρ Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της έρευνας και σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr και ήταν συνεργάσιμοι με τις Αρχές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις εφόδους

Όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. το μεσημέρι της Τρίτης, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις έως τώρα έρευνες της οικονομικής αστυνομίας σε γραφεία, δομές της ΜΚΟ αλλά και σε σπίτι, υποβλήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ