Νέα τροπή στο θρίλερ με την οικιακή βοηθό στην Ρόδο: Τι δείχνει η έρευνα για τις δύο δολοφονίες που «ομολόγησε»

Νέα διάσταση φαίνεται πως παίρνει το θρίλερ με την οικιακή βοηθό στην Ρόδο, που «ομολόγησε» την δολοφονία τεσσάρων γυναικών που φρόντιζε και την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού του, όταν ήταν ενός έτους. Η 45χρονη έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέα για την δολοφονία της 75χρονης Φλώρας Καζέλλη στο σπίτι της στις Καλυθιές.

Φως στο Τούνελ: Σοκάρουν όσα αποκαλύπτονται για τον θάνατο της ηλικιωμένης στη Ρόδο – Τι αναφέρει ο δικηγόρος της οικιακής βοηθού

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, από την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση της Ασφαλείας Ρόδου αλλά και από τις μαρτυρικές καταθέσεις οικείων προσώπων των δύο εκ των γυναικών (πρόκειται για την 86χρονη Βασιλώ Σολδάτου και την 70χρονη Θεοδοσία Τοκούζη, κατοίκους εν ζωή Ρόδου), που η 45χρονη ισχυρίστηκε ότι δολοφόνησε, προκύπτει ότι τα όσα περιέγραψε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σημειώνεται ότι την προκαταρκτική δικογραφία για τον θάνατο της 63χρονης Ειρήνης Περγαμάλη, κάτοικο εν ζωή Λέρου, χειρίζεται η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω.

Όλες οι ενδείξεις από την πορεία της πρόσθετης προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε στην Ρόδο συνηγορούν -επί του παρόντος- στο ό,τι δεν τέλεσε τις δύο από τις δολοφονίες που κατήγγειλε και πολύ πιθανότατα να τα φαντάστηκε, λόγω της κατάστασης της ψυχικής της υγείας, όπως αναφέρει η «Δημοκρατική».

Φως στο Τούνελ: Ρόδος – Σοκάρει η «αποκλειστική νοσοκόμα του θανάτου»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ολοκληρώνεται με την λήψη κατάθεσης από γιατρό που δραστηριοποιείται στις δημοτικές ενότητες Αρχαγγέλου και Καλυθιών και έχει υπογράψει συμπτωματικώς τα πιστοποιητικά θανάτου των δύο αυτών γυναικών που ισχυρίστηκε ότι δολοφόνησε στο παρελθόν η 45χρονη οικιακή βοηθός.

Αναμένεται δε πριν από την υποβολή της δικογραφίας να υποβληθούν και να συσχετιστούν στην ίδια προκαταρκτική δικογραφία εκθέσεις του ιατροδικαστή από τη νεκροψία και νεκροτομή των δύο γυναικών και τοξικολογικές ή ιστολογικές εξετάσεις, αν υφίστανται.

Ρόδος: Στη φυλακή η οικιακή βοηθός που ομολόγησε τις 4 δολοφονίες – «Μια φωνή μου έλεγε να την λυτρώσω γιατί υποφέρει»

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις, προς επιβεβαίωση όσων είχε γράψει η «Δημοκρατική», οικείων προσώπων των φερόμενων ως θυμάτων της από την Ρόδο, προκύπτει ότι τα όσα περιέγραψε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οικείοι της 86χρονης Βασιλώς Σολδάτου και της 70χρονης Θεοδοσίας Τοκούζη διαψεύδουν ότι η 45χρονη τις δολοφόνησε και θεωρούν βέβαιο ότι η «ομολογία» της αποτελεί αποκύημα της φαντασίας της.

Σε κατάθεσή της η 45χρονη ανέφερε πως ήρθε σε επαφή με την οικογένεια της 86χρονης Βασιλώς Σολδάτου προ διετίας και πως ανέλαβε έναντι αμοιβής 650 ευρώ την φροντίδα της. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, την πρόσεχε έναν χρόνο περίπου και κοιμόντουσαν μαζί σε δύο ενωμένα μονά κρεβάτια και της κρατούσε το χέρι. Η συγκεκριμένη ηλικιωμένη, όπως είπε, είχε κολίτιδα και σάκχαρο και όταν σταμάτησε τα χάπια που ελάμβανε για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας έβαλε σε μια σύριγγα γιαούρτι και ζάχαρη ή μέλι και της το έδωσε. Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε η ηλικιωμένη με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο και πέθανε μια εβδομάδα μετά. Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να την σκοτώσει και ότι της έδωσε το συγκεκριμένο μείγμα τροφών γιατί δεν έτρωγε επειδή είχε προσβληθεί από κορονοϊό.

Ωστόσο, άνθρωποι από το περιβάλλον της 86χρονης, που κατέθεσαν ανέφεραν ότι ο θάνατός της δεν επήλθε συνεπεία της χορήγησης του συγκεκριμένου μίγματος τροφής με τον ένα μάλιστα να περιγράφει πως ο ίδιος είχε συστήσει στην 45χρονη να δίνει στην ηλικιωμένη γιαούρτι με μέλι.

Είχε περιγράψει ακόμη η 45χρονη ότι ανέλαβε την φροντίδα της 70χρονης Θεοδοσίας Τοκούζη που έπασχε από άνοια, ήταν παχύσαρκη και κατάκοιτη. Υποστήριξε ότι την έδερνε γιατί δεν έτρωγε το φαγητό της. Είπε ακόμα ότι είχε σταματήσει να λαμβάνει την αγωγή της για την αντιμετώπιση της σχιζοφρένειας νευρίαζε και έδερνε την ηλικιωμένη. Πιθανολόγησε ότι ευθύνεται για τον θάνατό της, γιατί την είχε χτυπήσει στο κεφάλι και δεν την τάιζε σωστά.

Οικείοι της συγκεκριμένης ηλικιωμένης κατέθεσαν ότι ο θάνατός της επήλθε έπειτα από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι στις πέντε ημέρες που υποστηρίζει η 45χρονη, και μάλιστα δήλωσαν ότι απομάκρυναν την οικιακή βοηθό από την συγγενή τους νωρίτερα από τον χρόνο που απεβίωσε η ηλικιωμένη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ