Κάτω Πατήσια: «Από τύχη δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό» λέει στο enikos.gr ένοικος της πολυκατοικίας που κατέρρευσε η ψευδοροφή

«Από τύχη δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό ή κάτι ακόμη χειρότερο» λέει στο enikos.gr ένοικος της πολυκατοικίας στα Κάτω Πατήσια στην οποία κατέρρευσε η ψευδοροφή-θερμομόνωση που είχε τοποθετηθεί στην πυλωτή.

Του Σήφη Γαρυφαλάκη

Λίγες μέρες μετά το πρωτοφανές περιστατικό και οι ένοικοι εξακολουθούν να είναι αναστατωμένοι.

«Έγινε από την πλευρά ενός ενοίκου μια κατασκευή που ήταν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ». Ο εργολάβος που την ανέλαβε μας είχε ζητήσει να μετακινήσουμε τα αυτοκίνητα μας μέχρι να ολοκληρώσει την τοποθέτηση της θερμομόνωσης. Αυτό έγινε, αν θυμάμαι καλά, πριν από 13-14 μήνες. Ξαφνικά το πρωί του Σαββάτου ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο και κατεβήκαμε στην είσοδο της πολυκατοικίας να δούμε τι έγινε. Φοβηθήκαμε αρχικά ότι έγινε κάποιο σφοδρό τροχαίο. Αντικρίσαμε ολόκληρο το κομμάτι να έχει πέσει πάνω στα δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα των ενοίκων.

Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό. Θα μπορούσε να έχει πέσει στα κεφάλια μας ή των παιδιών μας που παίζουν πολλές φορές. Δυστυχώς υπήρξαν σοβαρές ζημιές στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα» λέει ο κ. Μιχάλης ένοικος της πολυκατοικίας και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό βάρος μιας θερμοπρόσοψης – με όλα τα απαραίτητα υλικά- θα πρέπει να ξεπερνά τα 7 κιλά ανά τμ.  Στην συγκεκριμένη περίπτωση η μονοκόμματη θερμοπρόσοψη που κατέρρευσε από ύψος 3 μ. ήταν περίπου 30τμ.

Το χρονικό

Άγιο είχαν οι ένοικοι πολυκατοικίας στην περιοχή των Κάτω Πατησίων, όταν ξεκόλλησε ολόκληρη η ψευδοροφή από το ταβάνι της πυλωτής. Δεν ισχύει το ίδιο και για τα σταθμευμένα αυτοκίνητα που υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Όπως καταγγέλλει αναγνώστης του enikos.gr, ένας δυνατός κρότος και οι συναγερμοί αυτοκινήτων αναστάτωσαν την περιοχή. Έντρομοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας διαπίστωσαν ότι είχε πέσει ολόκληρη η ψευδοροφή πάνω σε δύο αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στις θέσεις τους. Ευτυχώς για λίγα λεπτά δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ήταν η ώρα που οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους έφευγαν για τις δουλειές τους.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η πυλωτή ενώνει δύο πολυκατοικίες με αποτέλεσμα να διέρχονται καθημερινά αρκετοί ένοικοι από το συγκεκριμένο σημείο.

Όπως καταγγέλθηκε πρόκειται για σχετικά πρόσφατη κατασκευή που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία. Στα αυτοκίνητα προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές με τους ιδιοκτήτες τους να ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους προκειμένου να επισκευάσουν τα οχήματά τους.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ