Κατερίνη: Γονείς χτύπησαν καθηγητή του παιδιού τους και μετά του έκαναν μήνυση

Σοβαρό επεισόδιο με θύμα έναν καθηγητή, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από γονείς μαθητή, καταγγέλλεται ότι συνέβη στην Κατερίνη.

Το περιστατικό βίας έλαβε χώρα στο Γυμνάσιο Περίστασης Κατερίνης πριν από 15 ημέρες, ωστόσο, τώρα γίνεται γνωστό. Οι γονείς και συγγενείς ενός μαθητή φέρονται να προπηλάκισαν τον καθηγητή πληροφορικής και άσκησαν σωματική βία σε βάρος του, ενώ στη συνέχεια κατέθεσαν μήνυση εναντίον του.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, ο μαθητής Ρομά μάλωνε με έναν συμμαθητή του εντός της τάξης για μεταξύ τους διαφορές και πιάστηκαν στα χέρια. Τον διαπληκτισμό αντιλήφθηκε ο καθηγητής, ο οποίος έσπευσε να χωρίσει τα δύο παιδιά. Σύμφωνα με πηγές, ο καθηγητής κράτησε τον Ρομά μαθητή για να τους σταματήσει και όσο τον κρατούσε, ο άλλος μαθητής βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει το παιδί στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, οι γονείς και οι συγγενείς του πρώτου μαθητή έφτασαν στο σχολείο, απείλησαν τον καθηγητή, τον προπηλάκισαν και προχώρησαν σε χειροδικία. Ο καθηγητής χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Γ.Ν. Κατερίνης.

Οι γονείς του πρώτου μαθητή, καταλογίζοντας ευθύνες στον εκπαιδευτικό για ό,τι συνέβη στον γιο τους, προχώρησαν σε μήνυση. Το περιστατικό οδήγησε τους συναδέλφους του στο Γυμνάσιο Περίστασης να εκδώσουν ανακοίνωση, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στον καθηγητή, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Πιερίας.

Συνάδελφός του μάλιστα, κάνει λόγο για έναν καθηγητή ήπιων τόνων, ο οποίος δεν θα προχωρούσε σε πράξη ρατσιστικού χαρακτήρα.

ΕΛΜΕ Πιερίας: «Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εκπαιδευτικό και τους εκπαιδευτικούς και πάμε παρακάτω»

Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα, ο Μιχάλης Δελής από την ΕΛΜΕ Πιερίας αναφέρει ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο περιστατικό, κατά το οποίο οι γονείς επιτέθηκαν απρόκλητα στον καθηγητή και τονίζει την θέση των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την οποία τέτοιες πράξεις δεν μπορεί να συμβαίνουν στις σχολικές κοινότητες.

«Είναι ένα θέμα στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε για να δούμε γιατί οι έφηβοι μαθητές έχουν αντιπαραθέσεις και οι γονείς αντί να βρουν λύσεις και να βοηθήσουν τα παιδιά τους με διάλογο, επιλέγουν να οξύνουν τα πράγματα και να ασκήσουν βία πάνω σε εκπαιδευτικούς. Δεν είχαμε περιστατικά βίας στην Πιερία και ελπίζω να μην έχουμε συνέχεια», τονίζει.

Όπως επισημαίνει, η κατάσταση στο γυμνάσιο είναι ήρεμη έκτοτε και ο καθηγητής συνεχίζει την δουλειά του. «Οι εκπαιδευτικοί είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των κρίσεων στα νέα παιδιά. Μετά από τον εγκλεισμό δύο χρόνων, οι μαθητές μένοντας μακριά από το σχολείο και την κοινωνικοποίηση, έχουν κι αυτοί προβλήματα. Κατανοούμε τα φαινόμενα και τα βάζουμε στη σωστή διάσταση. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον εκπαιδευτικό και τους εκπαιδευτικούς και πάμε παρακάτω», σημειώνει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ