Playboy vs OnlyFans: Τα «κουνελάκια» επιστρέφουν – Το νέο εγχείρημα στην ψηφιακή εποχή

Το Playboy φαίνεται ότι μονάχα για λίγο καιρό ξαπόστασε και ξανά προς την… δόξα τραβά, καθώς ύστερα από τρία χρόνια επαναλανσάρεται προκειμένου να κερδίσει τους χαμένους θαυμαστές του. Μπορεί οι εποχές να έχουν αλλάξει αλλά τα διάσημα «κουνελάκια» επιστρέφουν προκειμένου να κερδίσουν το μερίδιο τους στην ψηφιακή εποχή. Μεγάλος αντίπαλος τους το Onlyfans με την μάχη να προμηνύεται σκληρή…

H πλατφόρμα του θρυλικού περιοδικού, το οποίο έκλεισε το 2020 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της μέσα στο 2023, όπως αναφέρει η New York Post.

Η ηλεκτρονική έκδοση θα χρησιμεύσει ως είσοδος στην “πλατφόρμα δημιουργών” του Playboy, την οποία to περιοδικό αναφέρει ως μια “υπερυψωμένη”, “ασφαλή” και “αποκλειστική” εναλλακτική λύση στο OnlyFans.

Τώρα, αντί για τα “κουνελάκια” του Playboy, θα υπάρχουν οι “δημιουργοί” του Playboy, οι οποίοι θα δημοσιεύουν στις σελίδες τους περιεχόμενο για ενήλικες, θα δίνουν στους συνδρομητές αποκλειστική πρόσβαση στη ζωή τους και θα κοσμούν τα online εξώφυλλα του περιοδικού.

Στο πρώτο “ψηφιακό εξώφυλλο” του Playboy, στο οποίο εμφανίζεται το μοντέλο Amanda Cerny, η οποία έχει κερδίσει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια ως «δημιουργός» του Playboy χρησιμοποιώντας την beta έκδοση της πλατφόρμας, “Centerfold”.

PLAYBOY
πηγή: New York Post

Το Playboy εγκαινίασε για πρώτη φορά το “Centerfold” με… εκπρόσωπο την Cardi B τον Δεκέμβριο του 2021 ως ένα μέρος “για τη δημιουργική ελευθερία, την καλλιτεχνική έκφραση και τη σεξουαλική θετικότητα”. Όπως και το OnlyFans, επιτρέπει στα μοντέλα να έχουν συνδρομητές έναντι αμοιβής.

Εκπρόσωπος του Playboy δήλωσε ότι εγκαταλείπει το όνομα “Centerfold” και η πλατφόρμα θα ενσωματωθεί αντ’ αυτού στον ιστό του Playboy.

“Η πλατφόρμα μας Playboy creator είναι το περιοδικό Playboy για τον 21ο αιώνα”, δήλωσε η επικεφαλής του brand officer της εταιρείας Rachel Webber. “Βάζουμε τη δύναμη της δημιουργίας περιεχομένου στα χέρια της δημιουργικής κοινότητας και τους δίνουμε τα εργαλεία για να αλληλεπιδρούν και να αξιοποιούν άμεσα τη βάση των θαυμαστών τους”.

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του OnlyFans και του Playboy, είναι ότι ενώ ο καθένας μπορεί να γίνει δημιουργός του OnlyFans, οι «δημιουργοί» του Playboy πρέπει να υποβάλουν αίτηση και να γίνουν δεκτοί από τη συντακτική ομάδα του.

Παρόλα αυτά, η νέα πλατφόρμα του Playboy μοιράζεται πολλά από τα χαρακτηριστικά του OnlyFans: Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν και να πληρώσουν για να δουν περιεχόμενο ενηλίκων και θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα στα μοντέλα – και όλα αυτά ενώ θα έχουν ειδική “πρόσβαση” στην καθημερινή τους ζωή.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Playboy Ben Kohn δήλωσε ότι ελπίζει ότι η πλατφόρμα «δημιουργών» του θα αποτελέσει μία νέα πρόταση όπως “με τον ίδιο τρόπο που το περιοδικό Playboy αναστάτωσε την εκδοτική βιομηχανία πριν από σχεδόν 70 χρόνια”.

Το Playboy, γνωστό για τα θρυλικά εξώφυλλα του, ανακοίνωσε το τέλος του έντυπου περιοδικού τον Μάρτιο του 2020, επικαλούμενο οικονομικά προβλήματα, και απέλυσε 25 υπαλλήλους δύο μήνες αργότερα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το νέο ψηφιακό περιοδικό θα περιλαμβάνει δοκίμια από «δημιουργούς» και περιεχόμενο σχετικά με το πώς είναι να είσαι μέρος του Playboy.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ