Τέλος το «μνημονιακό» μέτρο για πλεόνασμα στην ΕΡΤ

Με επιπλέον 9 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την αγορά νέων προγραμμάτων, προχωρά η ΕΡΤ στον σχεδιασμό της για την προσεχή σεζόν, επιστρέφοντας στην εποχή προ μνημονίων.

Μετά από προσπάθειες ετών και αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση, ο στόχος της διοίκησης της ΕΡΤ για μηδενισμό του πλεονάσματος επετεύχθη. Πριν από λίγες ημέρες, όπως αναφέρει η Reallife, υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη η απόφαση σύμφωνα με την οποία η ΕΡΤ απαλλάσσεται από την υποχρέωση να παράγει πλεόνασμα και να δίνει στα κρατικά ταμεία μερίδιο από τα έσοδα του ανταποδοτικού τέλους, βάζοντας τέλος σε ένα μνημονιακό μέτρο που ξεκίνησε στις αρχές της κρίσης και τελικά διήρκεσε πάνω από 10 χρόνια.

Πρόκειται για ιστορική απόφαση που επαναφέρει τη δημόσια τηλεόραση στην αποστολή της, όπως ορίζεται από τον ιδρυτικό της νόμο, με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Η άρση της υποχρέωσης για πλεόνασμα πρακτικά σημαίνει ότι και τα 3 ευρώ που πληρώνουν οι πολίτες θα «ανταποδίδονται» μέσω τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών προγραμμάτων και δεν θα πηγαίνει μέρος τους σε άλλα ταμεία του κράτους ως έμμεσος φόρος.

Με τα νέα οικονομικά δεδομένα, η διοίκηση της ΕΡΤ προχωρά σε συζητήσεις και διαβουλεύσεις για το πρόγραμμά της, που θα περιλαμβάνει νέες προτάσεις αλλά και ανανεώσεις υφιστάμενων παραγωγών. Στόχος είναι η διοίκηση να προλάβει μέχρι τις εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν, να έχει πάρει αποφάσεις ώστε να μη μείνει η ΕΡΤ χωρίς πρόγραμμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ