Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι στην Αττική – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει και τη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Την τελευταία ώρα, στην Αττική σημειώνονται ανά διαστήματα μπόρες, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και να επικρατεί μποτιλιάρισμα σε πολλούς κεντρικούς δρόμους.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί κλήσεις για κοπές δέντρων από διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 35 κλήσεις για κοπές δέντρων από περιοχές όπως η Νέα Σμύρνη, το Μοσχάτο, το Χαϊδάρι, η Αθήνα, το Περιστέρι, το Χαλάνδρι κα.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Στον Ασπρόπυργο, στην περιφερειακή διυλιστηρίων από το ύψος των διυλιστηρίων έως τα Νεόκτιστα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου από το 15ο έως το 18ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη με τις πληροφορίες για την κίνηση στην Αττική, πολλές οδικές αρτηρίες έχουν “κοκκινίσει” και οι οδηγοί θα πρέπει να οπλιστούν με μεγάλη υπομονή.

Δείτε ΕΔΩ live πού έχει κίνηση

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αττικής Οδού, παρατηρούνται καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα άνω των 30′, από τον κόμβο της Κάντζας έως τον κόμβο της Μεταμόρφωσης.

Αττική Οδός καθυστερήσεις

“Βούλιαξαν” αυτοκίνητα και πλημμύρισαν καταστήματα στο Κερατσίνι

Οι παρακάτω εικόνες που καταγράφονται στο βίντεο είναι από το Κερατσίνι.

Στην λεωφόρο Δημοκρατίας η στάθμη του νερού είναι τέτοια που τα αυτοκίνητα έχουν πραγματικά “βουλιάξει” ενώ όπως αναφέρει ο αναγνώστης του enikos.gr τα καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Βυθισμένη πολιτεία το Νέο Ικόνιο – Πλημμύρισαν δρόμοι, εξαφανίστηκαν αυτοκίνητα

Κακοκαιρία πλήττει την Αττική με τη σφοδρή βροχόπτωση να έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έχει στείλει αναγνώστης του enikos.gr από την περιοχή του Νέου Ικονίου, που θυμίζει βυθισμένη πολιτεία, με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα να έχουν σχεδόν χαθεί στο νερό, ενώ με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων.

 

“Ποτάμια” οι δρόμοι στην Άνω Ηλιούπολη

Στην Άνω Ηλιούπολη η βροχόπτωση ήταν τόσο έντονη που οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Κακοκαιρία: Δείτε ΒΙΝΤΕΟ που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr

Σε “ποτάμι” μετατράπηκε η Δεκελείας στις Αχαρνές

Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την Αττική, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια. Είναι ενδεικτικές οι εικόνες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr από τις Αχαρνές. Η οδός Δεκελείας έχει πλημμυρίσει και οι οδηγοί που κινούνται στο σημείο αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Κακοκαιρία

Κακοκαιρία: Υπερχείλισαν τα φρεάτια στο Πέραμα

Στο Πέραμα, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας τα φρεάτια υπερχείλισαν από τον τεράστιο όγκο νερού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλά σημεία της περιοχής.

Δείτε τη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr

Κακοκαιρία Πέραμα

Μετά την κακοκαιρία… διπλό ουράνιο τόξο στην Αττική

Ουράνιο τόξο και μάλιστα… διπλό έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό της Αττική, λίγη ώρα μετά την κακοκαιρία που έπληξε το λεκανοπέδιο.

Μετά τις τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ο ουρανός καθάρισε και λίγη ώρα αργότερα και ένα διπλό ουράνιο τόξο εμφανίστηκε πάνω από το Μαρούσι.

Κακοκαιρία: Δείτε ΦΩΤΟ από το διπλό ουράνιο τόξο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr

Κακοκαιρία Ουράνιο Τόξο

Κακοκαιρία Ουράνιο Τόξο

Κακοκαιρία: 100 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική στην Αττική – 25 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 100 κλήσεις, εκ των οποίων οι 25 αφορούσαν σε μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Κακοκαιρία στην Αττική: Τι ανακοίνωσε η Πυροσβεστική

Αναλυτικά, από τις 13:00 έως τις 16:30, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 100 κλήσεις:

  • 19 αντλήσεις υδάτων
  • 42 κοπές δέντρων
  • 25 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο
  • 14 αφαιρέσεις αντικειμένων

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία: Ο αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και καταιγίδες έως την Τρίτη

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, λόγω της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη και της κίνησης του αεροχειμάρρου.
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη χώρα μας έως την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα σαρώσουν την Ελλάδα από τα δυτικά προς τα ανατολικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

κακοκαιρία

Σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά και στα βορειοανατολικά αναμένεται να είναι τοπικά έντονα και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Από τις απογευματινές ώρες και σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, εκτός από τα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα, όπου οι τοπικές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν και κατά τις βραδινές ώρες.

 

Το enikos.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ