Κακοκαιρία “Μήδεια”: Στα λευκά “ντύθηκαν” ο Βόλος και το Πήλιο – Πού χρειάζονται αλυσίδες – ΦΩΤΟ

Στα λευκά “ντύθηκε” και ο Βόλος εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μήδεια” καθώς χιονίζει ακατάπαυστα από τις πρώτες πρωινές ώρες και η θερμοκρασία έχει πέσει στον -1 βαθμό Κελσίου.

Σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου δεν υπάρχουν προβλήματα από την έντονη χιονόπτωση. Στα προάστια του Βόλου προς το Πήλιο, δηλαδή Άνω Βόλος, Ανακασιά, Αγία Τριάδα, Άλλη Μεριά μέχρι και Πορταριά και Μακρυνίτσα το χιόνι φθάνει τα 10 εκατοστά.

Σε ορισμένες περιοχές του Πηλίου επικρατεί χιονοθύελλα, όπως στα Χάνια όπου χιονίζει ακατάπαυστα από χθες Σάββατο. Το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά και ο υδράργυρος κατρακύλησε στους -9 βαθμούς.

Στους δρόμους του Πηλίου και κυρίως στον άξονα Βόλου-Χανίων-Ζαγοράς και Βόλου-Μηλεών-Τσαγκαράδας βρίσκονται περισσότερα από 50 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες, που αποχιονίζουν το δίκτυο και αποπαγοποιούν το οδόστρωμα. Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι υποχρεωτική από τον Άνω Βόλο και πάνω, λόγω του παγωμένου χιονιού.

Με αλυσίδες και με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κίνηση στον επαρχιακό δρόμο Καναλίων-Κεραμιδίου.

Πολύ χιόνι πέφτει και στην Όθρυ και σε όλα τα ορεινά του Αλμυρού, ενώ στην Ανάβρα το χιόνι ξεπέρασε τα 20 εκατοστά και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από εκχιονιστικά μηχανήματα να κρατηθεί ο δρόμος ανοιχτός. Στην ΠΑΘΕ και σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου στην Μαγνησία χιονίζει συνεχώς και απαιτείται μεγάλη προσοχή, παρ’ όλο που γίνεται αποχιονισμός, στις ημιορεινές διαβάσεις του Αερινού κοντά στο Βελεστίνο και στις στροφές των Αγίων Θεοδώρων, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και του παγετού.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: magnesianews.gr/Αθανάσιος Παπαθανασίου, karaiskos farm, Νίκος Παλληκάρης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ