Κακοκαιρία Gaia: Μήνυμα του 112 σε Κέρκυρα και Ήπειρο – Έρχονται «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα»

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Ηπείρου αλλά και της Κέρκυρας το μεσημέρι του Σαββάτου, με την προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες και ανέμους) έως το μεσημέρι της Κυριακής, λόγω της κακοκαιρίας Gaia.

Κακοκαιρία Gaia: Κλειστοί δρόμοι στην Κέρκυρα – Απαγορευτικό απόπλου για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σημειώνεται πως η Ήπειρος πλήττεται τις τελευταίες ώρες από συνεχή βροχόπτωση, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί μικρά προβλήματα. Λόγω της βροχής, φερτά υλικά και πέτρες καταλήγουν στο οδόστρωμα.

Κακοκαιρία «Gaia»: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες – Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ από τα ξημερώματα του Σαββάτου η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει κινητοποιήσει οκτώ μηχανήματα για την αποκατάσταση τους σε Τζουμέρκα, Κόνιτσα, Ζαγόρι και Λάκκα Σουλίου.

Στο μεταξύ, στην Κέρκυρα, ορισμένοι δρόμοι έκλεισαν, καθώς είχαν υποστεί κατολισθήσεις τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για τους δρόμους που συνδέουν Μεσογγή με Χλωμό, Μπούκαρη με Πετριτή και Χλωμό με Άγιο Δημήτριο.

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο – Έρχεται η κακοκαιρία «Gaia»

Επίσης λόγω των ισχυρών νοτιάδων έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης, ενώ τα δρομολόγια προς Κέρκυρα διεξάγονται μόνο με κλειστού τύπου πλοία. Απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί και για την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.
112 Ηπειρος

Κλειστή για τα πλοία ανοιχτού τύπου είναι από τη νύχτα η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας καθώς στα ανοιχτά επικρατούν άνεμοι 8-9 μποφόρ, ενώ εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων κλειστού τύπου. Από τις 07:00 το πρωί δεν εκτελούνται ούτε τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Ηγουμενίτσας – Παξών.

Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και μέχρι το Κυριακή το μεσημέρι η κακοκαιρία αναμένεται να ενταθεί, για αυτό και η Πολιτική Προστασία εφιστά την προσοχή όλων και ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ