Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Πλήττει και την Αττική με χιόνια – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, πού χρειάζονται αλυσίδες

Xιονοπτώσεις σημειώνονται ανά διαστήματα στην Αττική, η οποία πλήττεται από την κακοκαιρία “Φίλιππος”, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι λευκές νιφάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα Βορειοανατολικά του λεκανοπεδίου από το πρωί, ενώ στον Διόνυσο οι κάτοικοι ξύπνησαν σε “λευκό τοπίο”. Μέχρι στιγμής, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει κάποια προβλήματα στις μετακινήσεις.

Ειδικά μηχανήματα επιχειρούν από το πρωί, σε μία προσπάθεια να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο. Στο μεταξύ, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Παρασκευή 11/3/2022, ορισμένα σχολεία της Βορειοανατολικής Αττικής λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος”. Ο ίδιος ανέφερε ότι επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας, βάσει των δεδομένων και φαινομένων, θα υπάρξει νωρίς το απόγευμα, αφού προηγηθεί σύσκεψη με τους δημάρχους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αυτή την ώρα χιονίζει στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και την Νέα Μάκρη.

Δείτε ΕΔΩ πού χιονίζει τώρα

Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Η τελευταία ενημέρωση για τους δρόμους στην Αττική

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΓΑΔΑ, έχει αρθεί πλέον η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στην Αττικό Οδό, την Δ.ΠΛ. Υμηττού, την Περιφερειακή Αιγάλεω και την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος της Καλυφτάκη.

Αναλυτικά, κατόπιν εισήγησης των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις 15.40 έχει αρθεί “η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, που είχε τεθεί σε ισχύ από την 22.00 ώρα της 9-3-2022 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω”.

Επίσης, από τις 15:15 έχει αρθεί “η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, που είχε τεθεί σε ισχύ από την 22.00 ώρα της 9-3-2022, στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής)”.

Κλειστά είναι και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού Αναστάσεως, από το ύψος του κοιμητηρίου Παπάγου προς τον Υμηττό. Επίσης, κλειστή είναι η Λεωφόρος Διονύσου από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μακρής, αλλά και η Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, η Λ. Χασιάς στο ύψος της Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και η επαρχιακή οδός Εκάλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του “414” ΣΝΕΝ μέχρι το Πάρκο Ανατολής (από
ώρα 03:20).

Επίσης, ισχύει διακοπή της κυκλοφορίας για βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, καθώς όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θηβών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, από χ/θ 5 (πρατήριο καυσίμων REVOIL -πρώην CYCLON).

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, που χρειάζονται αλυσίδες 

Ο Διόνυσος ντύθηκε στα λευκά κατά τη διάρκεια της νύχτας με τους κατοίκους να ξυπνούν και να αντικρίζουν πανέμορφες εικόνες. Δείτε τις ΦΩΤΟ που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr:

Σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων

Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια απευθύνει η Πολιτική Προστασία, με μήνυμά της, εξαιτίας της κακοκαιρίας “Φίλιππος” που πλήττει τη χώρα.

Παράλληλα, για τις παραπάνω περιοχές απευθύνει ισχυρή σύσταση και για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

κακοκαιρία χιόνια

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Νωρίτερα, η Πολιτική Προστασία είχε στείλει προειδοποιητικό μήνυμα και απηύθυνε ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Βόρεια, Ανατολική Αττική, περιοχές των Βιλίων, της Φυλής και των Ερυθρών Βοιωτίας καθώς, όπως ανέφερε, η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ