Κακοκαιρία «Daniel» – Τρίκαλα: 60 εγκλωβισμένοι στην Κρανιά – «Δεν έχουμε πρόσβαση πουθενά» λέει κάτοικος στον Realfm 97,8

Εγκλωβισμένοι στο χωριό Κρανιά Ασπροποτάμου στα ορεινά των Τρικάλων είναι περίπου 60 κάτοικοι. Λόγω της κακοκαιρίας «Daniel» έσπασαν γέφυρες και δρόμοι με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν αποκοπεί από τις υπόλοιπες περιοχές και να μην μπορούν να μετακινηθούν. Τα προβλήματα μεγαλώνουν καθώς οι προμήθειες λιγοστεύουν και δεν υπάρχει πρόσβαση πουθενά. Η μόνη λύση μετακίνησης αυτή τη στιγμή είναι από αέρος.

Νέοι απεγκλωβισμοί με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στον Παλαμά Καρδίτσας – BINTEO

«Είμαστε στα ορεινά των Τρικάλων, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Δεν έχουμε πρόσβαση πουθενά, ούτε από τον κεντρικό δρόμο, ούτε από τους δασικούς. Είναι η τρίτη ημέρα που δεν έχουμε ρεύμα και νερό. Έχουν καταστραφεί δρόμοι, έχουν πέσει γέφυρες, έχει καταστραφεί ένα μαγαζί. Σώθηκε ένας άνθρωπος τελευταία στιγμή. Υπάρχει άνθρωπος που είναι με υποστήριξη οξυγόνου» τόνισε η κυρία Νέλλη Κωνσταντοπούλου μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

«Είμαστε σε έναν ορεινό όγκο όπου εκτός από εμάς υπάρχει και η άγρια φύση, αρκούδες κλπ. Η κατάσταση είναι τραγική στον κάμπο, όπως μαθαίνουμε όμως, κι εμείς εδώ δεν έχουμε τρόπο διαφυγής. Ένα τμήμα του δασικού δρόμου έχει πέσει εντός του χωριού, ξέρουμε ότι όλες οι γέφυρες της περιοχής είναι κατεστραμμένες» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου και συνέχισε:

Κακοκαιρία Daniel: Αυξάνονται οι νεκροί, φόβοι για τους αγνοούμενους – Μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους

«Κάθε βράδυ ζυμώνουμε 9 καρβέλια ψωμί για να δώσουμε και σε όποιον έχει ανάγκη, καθώς οι προμήθειες λιγοστεύουν σε πολλούς».

Σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν και περίπου 30 άτομα στο διπλανό χωριό, τα Δολιανά που είναι εγκλωβισμένα, ενώ όπως τόνισε, «δεν υπάρχει κάποιος που να αγνοείται, καθώς ακόμη και εκείνοι που ήταν πιο χαμηλά, σε περιοχές πιο κάτω από εμάς, ανέβηκαν στο χωριό».

Κακοκαιρία Daniel: 101 άτομα απεγκλώβισαν με ελικόπτερα οι Ένοπλες Δυνάμεις από το πρωί – Το μήνυμα Δένδια

Η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας «κάλεσα το «100» και μου είπαν ότι έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας και μου το έκλεισαν. Κάλεσα στο «112» και μου είπαν ότι αν κινδυνεύει κάποιου η υγεία του τότε να μεριμνήσουν να γίνει αεροδιακομιδή, αλλά για νερό και φαγητό δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Αυτό που μας έχουν πει είναι ότι θα ενημερωθούν οι αρμόδιοι από την Περιφέρεια ώστε να γίνουν κάποιες αεροδιακομιδές για κάποιους που ενδεχομένως κινδυνεύουν».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ