Κακοκαιρία Daniel: Συνολικά 1.500 κλήσεις στην Πυροσβεστική – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από τις δραματικές διασώσεις

Σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της η κακοκαιρία Daniel. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 7 το πρωί της Τρίτης (5/9) το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει συνολικά 1.500 κλήσεις. Οι περισσότερες απ’ αυτές αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι πυροσβέστες αλλά και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, επιχειρούν στα πλημμυρισμένα πεδία και προσπαθούν να προσεγγίσουν ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, παρόλο που σε κάποιες περιπτώσεις το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί και η πρόσβαση πραγματοποιείται με σωστικές λέμβους αλλά και από πεζοπόρα τμήματα.

Μέχρι στιγμής σε όλη την επικράτεια έχουν πραγματοποιηθεί 350 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία. Η άντληση υδάτων πραγματοποιείται στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό και μέχρι στιγμής ενέργειες έχουν γίνει σε περισσότερες από 320 περιπτώσεις.

Με σχοινιά μεταφέρουν νεφροπαθείς

Ανάμεσα στα Καλά Νερά και το χωριό Κορώπη η γη έχει ανοίξει στα δύο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Κομμάτι του δρόμου, αλλά και η γέφυρα έχουν καταρρεύσει, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη να περάσουν στην απέναντι πλευρά, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος που να συνδέει αυτές τις περιοχές. Ανάμεσά τους και νεφροπαθείς, οι οποίοι πρέπει να μεταφερθούν στο νοσοκομείο του Βόλου για να κάνουν αιμοκάθαρση.

Στις εικόνες καταγράφεται η επιχείρηση που έχουν στήσει διασώστες της ΕΜΑΚ για την μεταφορά των νεφροπαθών από το ένα σημείο του δρόμου στο άλλο. Οι νεφροπαθείς μπαίνουν σε φορεία και σιγά-σιγά και τους τραβάνε με σχοινιά στην απέναντι πλευρά του δρόμου, που κατέρρευσε.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, πυροσβέστες, στρατός, αστυνομικοί, λιμενικοί, τοπική αυτοδιοίκηση και εφαρμόζουν το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Δαρδάνος 2» στο πλαίσιο του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη “Ξενοκράτης” για την αντιμετώπιση της σπάνιας για τα ελληνικά δεδομένα αυτής κατάστασης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ