Κακοκαιρία Daniel: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – «Σπάει ρεκόρ» το ύψος βροχής στην Ζαγορά

Η κακοκαιρία «Daniel» σαρώνει με την Μαγνησία και τις γύρω περιοχές να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ενώ πολλές είναι οι ζημιές ακόμη και στο κέντρο του Βόλου.

Κακοκαιρία Daniel: H στιγμή που η γέφυρα του Κραυσίδωνα διαλύεται από τα ορμητικά νερά – ΒΙΝΤΕΟ

Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας είναι τέτοια που όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, «πρώτη φορά σε κάποιον Μετεωρολογικό Σταθμό στη χώρα μας καταγράφεται τόσο μεγάλο ύψος βροχής μέσα σε 24 ώρες. Ήδη στην Ζαγορά έχουν πέσει 645 τόνους νερού ανά στρέμμα από τις 00:00 έως τις 14:00. Στην κοντινή Πορταριά έχουν πέσει 450 χιλιοστά. Και η βροχή θα συνεχιστεί! Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 445mm στον Θεολόγο Φθιώτιδας».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, «τα τελευταία χρόνια λειτουργούν 600 σταθμοί στη χώρα. Από το 1950 λειτουργούν 120 σταθμοί της ΕΜΥ».

Κακοκαιρία Daniel: Νέο μήνυμα του 112 σε πέντε περιοχές – «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, περιορίστε τις μετακινήσεις»

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Όπως είπε στον Realfm 97,8 και το Κεντρικό Μαγκαζίνο με τον Νίκο Στραβελάκη ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, στην Μαγνησία θα συνεχιστούν ακόμη για ώρες οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες.

Οι περιοχές, όπου θα φαινόμενα θα είναι έντονα έως αύριο το μεσημέρι, είναι η Φθιώτιδα, η Βόρεια Εύβοια, η Ευρυτανία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ημαθία και η Πιερία, ενώ σήμερα και αύριο θα βρέξει και σε Αργολίδα και Κορινθία».

Ο καιρός στην Αττική

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο «έχουμε κάποια καταιγίδα που εκδηλώνεται στην Αττική και το ίδιο θα συμβεί και αύριο κυρίως στα νότια και παραθαλάσσια του νομού. Ωστόσο όπως είπε ο μετεωρολόγος «δεν πρόκειται για κάποιο αξιομνημόνευτο φαινόμενο στην Αττική».

Το νέο έκτακτο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Daniel

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για το σύστημα που θα μας επηρεάσει έως και την Τετάρτη 6-9-2023, στο οποίο έχει δοθεί η ονομασία Daniel, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία που προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα προκαλέσει μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο.

Σήμερα Τρίτη 5-9-2023 τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια) και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο

β. κατά περιόδους στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Επιπλέον μέχρι το απόγευμα θα επηρεαστεί η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής.

Αύριο Τετάρτη 6-9-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη. Συγκεκριμένα στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις βραδινές ώρες σήμερα Τρίτη 5-9-2023, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ