Σπαρτιάτες: Δήλωση στήριξης των 11 βουλευτών στον Βασίλη Στίγκα

Εκτενή δήλωση στήριξης προς τον Βασίλη Στίγκα έκαναν πριν από λίγο οι βουλευτές των Σπαρτιατών, ξεκαθαρίζοντας πως είναι υπέρ του “πατριωτικού εθνικισμού”.

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Οι υπογράφοντες την παρούσα δήλωση Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών, έχοντας επίγνωση της ευθύνης προς του ψηφοφόρους μας αλλά και τον Ελληνικό λαό, ο οποίος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα, δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος», ανέφεραν αρχικά στην δήλωσή τους οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών.

«Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των Θεσμών και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτικού εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας. Ως βαθιά Δημοκρατικοί και νομοταγείς πολίτες δεν επιθυμούσαμε να διαρρέουν και να πλανώνται στοιχεία αδιευκρίνιστα και αόριστα που εμπλέκουν τα ονόματά μας σε άνομες πράξεις και τακτικές. Προχωράμε ενώ μένουμε στην επόμενη μέρα για την επιταγή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του Προέδρου, Βασίλη Στίγκα και με την βοήθεια του Θεού ακάθεκτοι σε μία σκληρή και γόνιμη αντιπολίτευσης. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το δημιουργούν», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Λάρισας Κ.Φλώρος, δεν θα επιστρέψει στην Κ.Ο. Παρότι, όπως λέει, λύθηκαν τα προβλήματα, για προσωπικούς λόγους δεν θέλει να επιστρέψει και θα παραμείνει ανεξάρτητος.

Πως φτάσαμε στην επανένωση 

Μπορεί από την περασμένη εβδομάδα να ξέσπασε “εμφύλιος” στις τάξεις των Σπαρτιατών, με αποτέλεσμα να διαγραφούν τρεις βουλευτές από τον Βασίλη Στίγκα και να ακούστηκαν βαριές εκφράσεις για “greek mafia” όμως τελικά όλα… ξεχάστηκαν! Και από την οριστική διάσπαση φτάσαμε στην επανένωση.

Χθες διακινούνταν πληροφορίες πως επρόκειτο να ανεξαρτητοποιηθεί κι άλλος βουλευτής μετά τους δύο που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τους Σπαρτιάτες το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως τελικά δεν έγινε τίποτα και επικράτησε σιγήν ιχθύος για αρκετές ώρες.

Μάλιστα, για σήμερα το πρωί είχε προγραμματιστεί η κατάθεση του προέδρου των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες που είχε κάνει ο επικεφαλής του κόμματος, κάνοντας λόγο ακόμη και απειλές κατά της ζωής του ίδιου αλλά και της οικογένειά του.

Τελικά, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του κόμματος, σε συνάντηση που έγινε χθες δόθηκαν εξηγήσεις και όπως φαίνεται όλοι συμφώνησαν να βάλουν τις διαφορές τους στην άκρη.

Σε γραπτή δήλωση ο Βασίλης Στίγκας κάλεσε τους διαγραφέντες βουλευτές του, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη να επανενταχθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών ανέφερε ότι «στη σημερινή συνάντηση, εκτιμήθηκε η θέση των βουλευτών, και η παραδοχή ότι η μη παρουσία τους στην Ολομέλεια της Βουλής την 31/08/2023, αποτέλεσε ατόπημα για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη».

“Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,κατόπιν της σημερινής συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί μου, και έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, ως εκ τούτου, σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της Κ.Ο. σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν τη διαγραφή σας.Στη σημερινή συνάντηση, εκτιμήθηκε η θέση των βουλευτών, και η παραδοχή ότι η μη παρουσία τους στην Ολομέλεια της Βουλής την 31/08/2023, αποτέλεσε ατόπημα για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη.”, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κ. Στίγκας, ο οποίος στη συνέχεια πήρε πίσω ακόμη και τους χαρακτηρισμούς που είχε κάνει για τους βουλευτές του: “Ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί, «Greek Mafia» και «ομάδα εκβιαστών», δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας.”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ