Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές ώρες στην Μαραθέα Καρδίτσας – «Είδαν πτώματα στον δρόμο» λέει κάτοικος

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στις πλημμυρισμένες περιοχές στην Θεσσαλία οι οποίες χτυπήθηκαν από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων στην Μαραθέα Καρδίτσας, οι οποίοι αναφέρουν ότι είδαν πτώματα στον δρόμο.

Σύμφωνα με αναφορές στο enikos.gr συγγενών των κατοίκων που είναι αποκλεισμένοι «Υπάρχει κόσμος εγκλωβισμένος σε διώροφα σπίτια στο χωριό. Λίγα άτομα ως τώρα έχουν διασωθεί με ελικόπτερα για το γήπεδο Καρδίτσας».

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες: « Άνθρωποι παραμένουν 2 ημέρες χωρίς τροφή και νερό στη Μαραθέα, έχουν διασωθεί βρέφη και παιδία, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν άτομα μέσα σε καφετέρια που παραμένουν εγκλωβισμένα , όπως και 12 ακόμη πάνω σε σκεπή σπιτιού στα δεξιά της εκκλησίας του χωριού».

Τέλος, ο συγγενής εγκλωβισμένων πρόσθεσε:«Δεν έχουμε καθόλου μπαταρία, ενώ στο καφέ δεν έχει πάει βοήθεια ακόμα».

Ακόμη, μιλώντας στο Mega και ερωτηθείς για το αν είναι όλοι στο χωριό καλά, ο Πολύβιος Πολύζος, που παραμένει εγκλωβισμένος πολίτης, ανέφερε: «Όχι. Όχι. Εδώ στο χωριό υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πνιγεί. Δεν έχει πάει κανείς να τους βγάλει. Πέρασαν τα παιδιά με τη βάρκα και είδαν πτώματα στο δρόμο».

Μάλιστα, ο ίδιος παραμένει εγκλωβισμένος με περίπου 50 ακόμα άτομα στο σπίτι του: «Είμαστε στη Μαραθέα Καρδίτσας, στο σπίτι μου έχουμε 50 άτομα εγκλωβισμένα. Δεν έχει έρθει κανείς να μας δώσει νερό. Έκαναν ό,τι μπορούσαν τα παιδιά του χωριού με αυτοσχέδιες βάρκες που έχουν επειδή είναι κυνηγοί. Έχουμε καλέσει πυροσβέστες από χθες το βράδυ και πήραν μια έγκυο γυναίκα και μια γυναίκα με ένα βρέφος».

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το χωριό με τους κατοίκους να αναρτούν φωτογραφίες και βίντεο από τις δραματικές στιγμές που βιώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας έκκληση για βοήθεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ