Κακοκαιρία Daniel: 586 απεγκλωβισμοί από τις Ένοπλες Δυνάμεις – Νέες επιχειρήσεις με ελικόπτερα – ΒΙΝΤΕΟ

Οι μέχρι στιγμής απεγκλωβισμένοι πολίτες, από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανέρχονται στους 586, ενώ πραγματοποιούνται νέες επιχειρήσεις από ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

του Χρήστου Μαζανίτη

Πάνω από 150 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί με ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων. Πριν από λίγο ελικόπτερο CHINOOK της Αεροπορίας Στρατού μετέφερε τρόφιμα και νερό στο χωριό Μαραθέα της Καρδίτσας.

Νωρίτερα το απόγευμα Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού κατάφερε να διασώσει άλλα 5 άτομα από στέγη κτιρίου, όπου είχαν διαφύγει, στη περιοχή Παλαμάς Καρδίτσας.

Νωρίτερα, με ελικόπτερο Chinook πραγματοποιήθηκαν σε 3 διαδρομές 93 απεγκλωβισμοί από τον Βλοχό, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος και ένας τραυματίας.

Κανείς δεν μένει πίσω είναι το σύνθημα των Ενόπλων Δυνάμεων κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι τα στελέχη του διασώζουν ακόμη και ζώα συντροφιάς.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε σχετική του δήλωση νωρίτερα σχετικά με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη του για τις ζωές που χάθηκαν. Ταυτόχρονα τόνισε ότι από την Τετάρτη οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει ομάδες και μέσα στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και ενήργησαν σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές, Όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, έχουν διατεθεί στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας στην Θεσσαλία,

  • 378 άτομα
  • 24 ερπυστριοφόρα Μ113
  • 13 Hummer
  • 52 φουσκωτές βάρκες τύπου Zodiac
  • 326 άτομα προσωπικό μεταξύ των οποίων 70 καταδρομείς από την Ζ ΜΑΚ.
  • 5 Ελικόπτερα Έρευνας και Διάσωσης και 2 Ελικόπτερα Chinook
  • 1 Μεταγωγικό Αεροσκάφος C-130

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ