Κακοκαιρία Daniel – Μπέος στον ΑΝΤ1: «Ο Βόλος έχει γίνει μια λίμνη, ο Θεός να βάλει το χέρι του» – ΒΙΝΤΕΟ

Για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο 24ωρο τον Βόλο, έπειτα από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel μίλησε ο Δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος έκανε λόγο για μία εικόνα τραγική.

Κακοκαιρία Daniel – Σκιάθος: Ανεβαίνει η στάθμη των χειμάρρων – ΒΙΝΤΕΟ

Ειδικότερα, ο κ. Μπέος σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανέφερε: «Η εικόνα είναι τραγική, γιατί με τη φύση και τον Θεό δεν μπορείς να τα βάλεις. Δεν είναι θέμα υποδομών, γιατί αν ήταν θέμα υποδομών, δεν θα είχαμε πρόβλημα».

Στη συνέχεια, επικαλούμενος συμπεράσματα ειδικών είπε: «το νερό είναι 50% πάνω από ό,τι στη Μάνδρα και τον Ιανό. Ο Βόλος έχει μετατραπεί σε μία μικρή λίμνη και το χειρότερο είναι ότι όσο προχωράει η νύχτα δεν υπάρχει ρεύμα στο 90%. Δεν υπάρχει ίντερνετ, δεν υπάρχει μέσο επικοινωνίας. Υπάρχουν πολλές εγκλωβισμένες οικογένειες που κάνουμε τεράστια προσπάθεια να τις απεγκλωβίσουμε».

Κακοκαιρία Daniel – Κάτοικος Βόλου στο enikos.gr: «Μας απεγκλώβισε η Πυροσβεστική – Βλέπαμε το νερό να μπαίνει στο σπίτι»

«Είναι μία κατάσταση που με κάνει και αισθάνομαι τόσο κουρασμένος που δεν μπορώ να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Είναι υπεράνω κάθε ανθρώπινης δυνατότητας», συμπλήρωσε ο κ. Μπέος.

Αναφερόμενος στον ένα νεκρό και τον ένα αγνοούμενο που έχει αφήσει μέχρι στιγμής πίσω της η καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας είπε: «Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Μακάρι να είναι ένας ο νεκρός, εκτιμώ ότι έχουμε δύο απώλειες. Γίνονται προσπάθειες να βρούμε τον αγνοούμενο από τις 12 το μεσημέρι τον ψάχνουμε. Ολόκληρος χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητό του με τον ίδιο και το παιδί του μέσα. Ο γιος του βγήκε, τον πατέρα ακόμα ψάχνουμε να τον βρούμε».

Κακοκαιρία Daniel: Υδροστρόβιλος «χτύπησε» την Εύβοια – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Όσον αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες ο Δήμαρχος  Βόλου έκανε λόγο για «δυσάρεστες προβλέψεις» κάνοντας παράλληλα  έκκληση «σε όλους να παραμείνουν στα σπίτια, να ανεβούν όσο γίνεται πιο ψηλά, γιατί θα συνεχίσει να βρέχει μέχρι αύριο».

«Το νερό έχει μπει μέσα στην πόλη. Η κατάσταση είναι πέρα από τα όρια της ανθρώπινης λογικής, έχουμε ξεφύγει από τις ανθρώπινες δυνατότητες,. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην θρηνήσουμε θύματα», κατέληξε ο κ. Μπέος .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ