Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον δήμο Λαμιέων – Νέο μήνυμα από το 112

Νέο μήνυμα από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας στον δήμο Λαμιέων, καθώς η κακοκαιρία Daniel πλήττει την περιοχή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Με μήνυμα που εστάλη πριν από λίγο μέσω του 112, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον δήμο Λαμιέων Φθιώτιδας, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η πόλη της Λαμίας είναι πολιορκημένη απ’ όλα τα σημεία της, καθώς όλοι οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει, οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και πλέον ακόμη και οι πλατείες έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλατεία Λαού της Λαμίας συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος από τα όμβρια ύδατα από το βόρειο μέρος της πόλης με συνέπεια το ύψος του νερού να έχει ξεπεράσει τους 40 πόντους και είναι αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Περιφερειακά της πόλης, στον δρόμο προς το νοσοκομείο, η κυκλοφορία έχει διακοπεί από νερά που έχουν καλύψει το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα η πρόσβαση προς το νοσοκομείο να είναι σχεδόν αδύνατη και να γίνεται μόνο με μεγάλα οχήματα.

Πριν από λίγο σταμάτησε και η διοχέτευση των αυτοκινήτων από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας προς τον δρόμο Λαμίας-Δομοκού και την Β. Ελλάδα καθώς ξεχείλισαν οι χείμαρροι ανατολικά της πόλης της Λαμίας και τα νερά έχουν καλύψει τους δρόμους, που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με συνέπεια η Τροχαία να διακόψει την κυκλοφορία.

Στον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου είναι αδύνατο να κινηθούν τα αυτοκίνητα. Σε τρία σημεία έχουν βγει χείμαρροι και έχουν καλύψει το οδόστρωμα, ενώ όλο και αυξάνεται η ένταση του νερού που «κουβαλούν» οι χείμαρροι προς τον Σπερχειό.

Τεράστιες είναι οι ζημιές σε χωριά δυτικά της Λαμίας, καθώς οι χείμαρροι έχουν μεταφέρει τεράστιους όγκους από φερτά υλικά μέσα στον κάμπο και έχουν καταστρέψει καλλιέργειες.

Δεκάδες πυροσβέστες με οχήματα προσπαθούν να αντλήσουν νερά από πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους αλλά και να απεγκλωβίσουν οχήματα που βρίσκονται ακινητοποιημένα μέσα σε λίμνες νερό. Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι του δήμου Λαμιέων δίνουν την δική τους «μάχη» να παρέμβουν με μηχανήματα σε όποια σημεία κρίνεται απαραίτητο και δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται εκτρέπουν την κυκλοφορία για να μην βρεθούν σε κίνδυνο ανυποψίαστοι οδηγοί.

Ο Σπερχειός ποταμός φουσκώνει επικίνδυνα και ήδη κάτοικοι και επιχειρήσεις που βρίσκονται στη νότια πλευρά της πόλης, έχουν αρχίσει και απομακρύνουν είτε τα ζώα, είτε τα αυτοκίνητά τους, αλλά φεύγουν και οι ίδιοι για ασφάλεια ώστε να μην εγκλωβιστούν από τα νερά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ