Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Πεντέλης και Διονύσου στον Realfm 97,8 – «Επιχειρούμε συνεχώς»

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έπληξε κυρίως τα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ τα φαινόμενα δεν έχουν ακόμα σταματήσει. Εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν, έστω και με μικρότερη ένταση και αύριο, Τετάρτη.

Πατούλης στον Realfm 97,8 για κακοκαιρία: Καλύτερη η πρόληψη από τη θεραπεία – Τι θα γίνει με τα σχολεία αύριο

Οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Πεντέλης και Διονύσου, Γιώργος Θωμάκος, Δήμητρα Κεχαγιά και Γιάννης Καλαφατέλης μίλησαν στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας αλλά και για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Γιώργος Θωμάκος: Θα εισηγηθώ να μην λειτουργήσουν σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί αύριο

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος τόνισε ότι «στα πιο ορεινά του Δήμου είναι πιο έντονα τα φαινόμενα και οι προσπάθειες πιο απαιτητικές». Ο ίδιος υποστήριξε ότι «ζητούμε την κατανόηση από τους πολίτες σε όλα τα φαινόμενα γιατί υπάρχει και η αυξομείωσή τους. Έχουμε χτίσει στον Δήμο μια Πολιτική Προστασία απολύτως αξιόμαχη, με αρκετό προσωπικό και σε ετοιμότητα. Η βασική μας μέριμνα ήταν από την πρώτη στιγμή να διατηρηθούν προσβάσιμα τα δύο μεγάλα νοσοκομεία, το ΚΑΤ και οι «Άγιοι Ανάργυροι» αλλά και να κρατήσουμε ανοιχτούς τους δρόμους και το καταφέραμε αυτό. Έχουμε ρίξει περίπου 500 τόνους αλάτι και δεν σταματάμε».

Meteo – Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πού θα πέσει πυκνό χιόνι τις επόμενες ώρες – Οι δρόμοι που χρειάζονται προσοχή

Σύμφωνα με τον κ. Θωμάκο, «οι μετεωρολόγοι που συμβουλευόμαστε, μας κάνουν πρόβλεψη γειτονιάς. Μας λένε ότι θα ανοίγει και θα κλείνει ο καιρός και δεν θα λείψουν οι χιονοπτώσεις έως αύριο το πρωί. Εκτιμάται ότι θα έχουμε πάγο, ίσως περισσότερο από σήμερα. Θα εισηγηθώ να μην λειτουργήσουν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρχει επίσης σύσταση να μην μετακινηθούν οι πολίτες».

Δήμητρα Κεχαγιά: Επιχειρούμε συνεχώς

κακοκαιρία Μπάρμπαρα- Κηφισιά

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σαρώνει την Στερεά Ελλάδα: Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο – Ποιες περιοχές δεν έχουν ρεύμα

«Έχουμε μια κακοκαιρία διαφορετική από τις άλλες φορές. Έχουμε επέμβει στο σύνολο του Δήμου, ανοίγουμε τους δρόμους και έπειτα από λίγο ξανακλείνουν γιατί το φαινόμενο δεν σταματάει. Επιχειρούμε συνεχώς» τόνισε η Δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε:

«Είναι σαν να μηδενίζει το κοντέρ και αρχίζουμε ξανά. Είμαστε όμως σε καλό σημείο, δεν υπάρχουν προβλήματα, εξελίσσονται όλα ομαλά».

Η κα Κεχαγιά τόνισε ακόμη ότι «θα έχουμε κατά διαστήματα χιονόπτωση και χιονόστρωση και νομίζω θα συνεχιστεί και αύριο. Με το ρεύμα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Έχουν κλαδευτεί και τα δέντρα που ήταν κοντά σε καλώδια οπότε δεν είχαμε πρόβλημα. Διατηρήθηκαν όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες ανοιχτές, ωστόσο ας έχουν αλυσίδες όσοι κινούνται στη Νέα Πεντέλη προς Αγία Τριάδα».

Γιάννης Καλαφατέλης: Ο πάγος είναι το μεγάλο πρόβλημα – Ρίχνουμε συνεχώς αλάτι

«Έχουμε αρκετό χιόνι. Τα πήγαμε καλά, μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει. Παλεύουμε να κρατηθεί το πρωτεύον οδικό δίκτυο ανοιχτό και φυσικά και το δευτερεύον. Ρίχνουμε συνεχώς αλάτι» υποστήριξε ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης.

«Ο πάγος είναι το μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε ρίξει περισσότερους από 500 τόνους αλάτι, έχουμε μοιράσει περισσότερα από 3.000 σακιά στον κόσμο» είπε ο κ. Καλαφατέλης.

Σχετικά με την πορεία του φαινομένου τόνισε ότι «θα έχουμε ασθενείς χιονοπτώσεις. Και αύριο και μεθαύριο θα έχουμε τα ίδια φαινόμενα. Ο πάγος είναι ο μεγάλος εχθρός και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Ρίχνουμε αλάτι 24 ώρες το 24ωρο».

Ο Δήμαρχος Διονύσου είπε ακόμη ότι «έχουμε εξυπηρετήσει 122 έκτακτα περιστατικά, μεταφορές ασθενών σε νοσοκομεία κλπ και αντιμετωπίσαμε 15 πτώσεις πεύκων πάνω σε καλώδια ΔΕΗ και ΟΤΕ αλλά ευτυχώς δεν είχαμε προβλήματα σοβαρά με διακοπές ρεύματος».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ