Κακοκαιρία «Avgi»: Σε ποιες περιοχές είναι κλειστά τα σχολεία – Πού συστήνεται τηλεργασία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε 8 Δήμους της Αττικής λόγω της επιδείνωσης της κακοκαιρίας «Avgi» που έχει φέρει χιόνια, βροχές και θυελλώδεις ανέμους.

Κακοκαιρία «Avgi»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω του χιονιά –  Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συγκεκριμένα στην Αττική δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους Δήμους  Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης (συμπεριλαμβανομένου και του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης).

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά το πέρας της σύσκεψης των εμπλεκόμενων φορέων υπό τον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και των Δημάρχων των περιοχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει εντός των επόμενων ωρών την Αττική.

Κακοκαιρία Avgi: Δεμένα τα πλοία λόγω των ισχυρών ανέμων που έφτασαν τα 9 μποφόρ

Η συγκεκριμένη απόφαση αποσκοπεί στην προστασία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικού προσωπικού από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες, ενώ γίνεται συνεχής επανεκτίμηση των δεδομένων για τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Σε απόλυτη συνεννόηση με τους Δήμους και τα συναρμόδια υπουργεία, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων. Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με κάθε πρόσφορο τρόπο και κάθε διαθέσιμο μέσο, για όσο και όπου χρειαστεί. Συντονισμένα και μεθοδικά, δουλεύουμε για τον μετριασμό των συνεπειών του χιονιά και την προστασία των πολιτών».

Καιρός: Χιόνια, τσουχτερό κρύο και ισχυροί άνεμοι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία Avgi

Εύβοια και Βοιωτία

Στην Περιφερειακή Ενότητα της Εύβοιας κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί : Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας – ⁠Διρφύων Μεσσαπίων – ⁠Ερέτριας – ⁠Κύμης – Αλιβερίου. Ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί στους δήμους Σκύρου, Χαλκιδέων, Καρύστου, Ιστιαίας – Αιδηψού (όπου μόνο δύο σχολεία μας ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν κλειστά) ⁠.

Στην Περιφερειακή Ενότητα της Βοιωτίας κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στους Δήμους: Τανάγρας, Θήβας, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Ορχομενού και Λεβαδέων. Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με μεταγενέστερη προσέλευση (ώρα 10.00): στο Δήμο Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας.

Τι ισχύει για τα νησιά

Δήμος Θήρας

Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει ότι λόγω της κακοκαιρίας (θυελλώδεις άνεμοι 9-10 μποφόρ) αποφασίζει την  αναστολή  της λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Θήρας για σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της ασφάλειας των μαθητών, των συνοδών και των εκπαιδευτικών.

ΚΡΗΤΗ

Δήμος Ανωγείων

Με απόφαση του Δήμου Ανωγείων και λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων από το βράδυ της Δευτέρας, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων για  την  Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024.

Κλειστά θα είναι:

Ο παιδικός σταθμός

Τα νηπιαγωγεία

Το δημοτικό σχολείο

Το Λύκειο

Το Γυμνάσιο.

Το ΚΔΑΠ και το ΚΗΦΗ

Αναλόγως της έντασης του φαινομένου σήμερα Τρίτη θα ληφθεί απόφαση για την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Δήμος Φαιστού

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη για τη διασφάλιση μετακινήσεων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, σήμερα, Τρίτη 30 Ιανουαρίου κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες:

  • Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού.
  • Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων.
  • Δημοτικό Σχολείο Καμαρών.
  • Γυμνάσιου Ζαρού.

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Φαιστού παρακολουθεί τα φαινόμενα και θα ενημερώσει τους Δημότες κι επισκέπτες του Δήμου για ότι νεότερο.

 Τηλεκπαίδευση

Υπενθυμίζεται, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ότι στις σχολικές μονάδες που αναστέλλεται η λειτουργία τους, προβλέπεται η εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύσταση για τηλεργασία

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία σήμερα Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας «AVGI». Συγκεκριμένα η σύσταση αυτή γίνεται σε όσες περιπτώσεις είναι οργανωτικά εφικτή. Έμφαση δόθηκε στις περιοχές Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης, Παλλήνης, Εύβοιας και Βοιωτίας που θα πληγούν περισσότερο.

Ειδική πρόβλεψη γίνεται για τους εργαζομένους που απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους, και ιδιαίτερα στις περιοχές που, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, αναμένεται να πληγούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ