Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: «Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους» – Κλιμάκια της Πυροσβεστικής στο σημείο

Ισχυρός σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χλμ. νότιο-νοτιοδυτικά των Μοιρών Ηρακλείου, ενώ εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 8,9 χλμ. Η ισχυρή σεισμική δόνηση είναι στο ίδιο σημείο με τα 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης.

σεισμός Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναστάτωση επικράτησε στην περιοχή της Μεσαράς μετά το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου, ενώ κλιμάκια της Πυροσβεστικής έχουν μετέβη στην περιοχή όπου σημειώθηκε το επίκεντρο.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι περιοχών όπως οι Μοίρες, το Τυμπάκι, αλλά και χωριά στα σύνορα με το νότιο Ρέθυμνο, βγήκαν από τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα να έχει αναφερθεί οποιαδήποτε ζημιά ή οποιοδήποτε πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικων Υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργο Τσικαλά, οχήματα με πυροσβέστες, βρίσκονται ήδη επί ποδός και κάνουν ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα.

«Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους»

Ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, μιλώντας στο Cretalive ανέφερε πως «ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες ζημιές».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι κάτοικοι της Μεσαράς επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους που είναι σε απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς να έχει αναφερθεί προς το παρόν κάτι ανησυχητικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ