Ηράκλειο: Τέσσερα αυτοκίνητα κάηκαν από τις φωτιές της Ανάστασης – Πέταξαν Μολότοφ στον Άγιο Νικόλαο – ΒΙΝΤΕΟ

Τέσσερα αυτοκίνητα κάηκαν αμέσως μετά την Ανάσταση τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου στο Ηράκλειο, ενώ στον Άγιο Νικόλαο χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική τα 4 αυτοκίνητα άρπαξαν φωτιά στην οδό Στράβωνος στο Ηράκλειο όπου επιχείρησαν 6 πυροσβέστες και 2 οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση για να παρέμβει στις 12:05, ενώ η φωτιά δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από αυτοσχέδια βεγγαλικά ή και κάποιου είδους μολότοφ.

Το συμβάν φέρεται να εκδηλώθηκε την ώρα της Ανάστασης ωστόσο τα ακριβή αίτια της φωτιάς έχει αναλάβει να εξετάσεις, λαμβάνοντας καταθέσεις, το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής που διενεργεί την προανάκριση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν διώξεις και συλλήψεις.

Με Μολότοφ το «Χριστός Ανέστη»

Στα Δειλινά και τον Μασταμπά η Πυροσβεστική δέχτηκε μάλιστα κλήση.

Στην πρώτη περίπτωση υπήρξε φόβος ότι άρπαξαν φωτιά από το κάψιμο του Ιούδα τα πεύκα της περιοχής, ενώ στη δεύτερη οι κάτοικοι ανησύχησαν ότι η φωτιά θα έφτανε στα καλώδια της ΔΕΗ.

Ευτυχώς οι φόβοι των πολιτών δεν επιβεβαιώθηκαν ωστόσο στις ενορίες έγινε πραγματικός «πόλεμος».

Στην Ενορία της Παναγίτσας του Μασταμπά πολύ πριν οι ιερείς ψάλλουν το Χριστός Ανέστη έβαλαν φωτιά με δυναμιτάκια στο ομοίωμα του Ιούδα, ενώ την ίδια στιγμή είχαν κλείσει οι δρόμοι με οδοφράγματα από κάδους.

Εκτός όμως από την άκρως εκρηκτική ατμόσφαιρα στην Παναγίτσα του Μασταμπά στο Ηράκλειο φαίνεται ότι «μάχη» δόθηκε και στον Άγιο Νικόλαο της Νέας Αλικαρνασσού αφού με το άκουσμα του «Χριστός Ανέστη» επιστρατεύτηκαν μέχρι και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ αλλά και όπλα.

Βίντεο από την Ανάσταση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ