Σουδάν: Στους 27 οι νεκροί στις συγκρούσεις -Τουλάχιστον 200 τραυματίες, ανάμεσά τους δύο Έλληνες

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 200 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που μαίνονται στο Σουδάν

Την είδηση έκανε γνωστή στο Reuters η Ένωση Ιατρών του Σουδάν, ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει εάν όλα τα θύματα είναι άμαχοι.

Συγκεκριμένα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ, τέσσερις στη γειτονική πόλη Ομντουρμάν, οκτώ στην πόλη Νιάλα, έξι στην πόλη Ελ-Ομπέιντ και πέντε στην πόλη Ελ Φάσερ, σύμφωνα με την Ιατρική ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους 183 τραυματίες βρίσκονται και δύοΈλληνες.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο μητροπολίτης Νουβίας Σάββας τραυματίστηκαν δύο Έλληνες στο Χαρτούμ από ρουκέτα που έπεσε κοντά στην εκκλησία μετά το τέλος της Αναστάσιμης λειτουργίας. Ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν τονίζει ότι δεν μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει έξω, καθώς υπάρχουν «αδέσποτες σφαίρες».

«Ήρθαν δυο Έλληνες και μας ειδοποίησαν ότι πρέπει να σταματήσουμε γιατί έξω από το ναό έχει πολλά τανκ, πολύ στρατό και είναι επικίνδυνη η κατάσταση. Συντομεύσαμε τη λειτουργία όμως είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός καθώς αυτοί οι Έλληνες βγαίνοντας έξω από την εκκλησία και κατευθυνόμενοι προς το σπίτι τους, γιατί μένουν μέσα στην ελληνική κοινότητα, έπεσε δίπλα τους μια ρουκέτα και τους τραυμάτισε πολύ σοβαρά. Είναι στο νοσοκομείο, περιμένουμε να δούμε αν θα τους χειρουργήσουν ή όχι. Χτυπάνε τη Μητρόπολη με σφαίρες, υπάρχουν Ελληνικές σημαίες απ’ έξω και ποτέ δεν έχει γίνει ξανά αυτό. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη από παντού βγαίνουν καπνοί. Προφανώς έχουν χτυπήσει υπουργεία γιατί γύρω από τη Μητρόπολη είναι τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, το παλάτι. Προφανώς χτυπάνε τα υπουργεία απ’ ότι φαντάζομαι γιατί δεν μπορείς να βγεις έξω είναι πολύ επικίνδυνο» δήλωσε ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν Σάββας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ