Ίος: Φεύγουν οι Ιρλανδοί μετά την τραγωδία με τον θάνατο των δύο μαθητών – Στον Πειραιά η νεκροψία

Να γυρίσουν στην πατρίδα τους, την Ιρλανδία θέλουν οι μαθητές αλλά και οι νέοι που βρίσκονται στην Ίο μετά τη διπλή τραγωδία που εκτυλίχθηκε με τον θάνατο του Max και του Andrew. Όπως αναφέρουν οι Irish Times, αστυνομικοί από την Ιρλανδία θα φτάσουν στο νησί για να συνδράμουν τις ελληνικές αρχές.

Τραγωδία στην Ίο: Θρήνος για τους δύο νεκρούς μαθητές από την Ιρλανδία

Οι συμμαθητές τους, συγκλονισμένοι και μην μπορώντας να πιστέψουν πως το ταξίδι για τον εορτασμό της αποφοίτησής τους μετατράπηκε σε εφιάλτη, επιστρέφουν εσπευσμένα στο Δουβλίνο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με την Daily Mail εκατοντάδες νέοι Ιρλανδοί θέλουν να φύγουν από το νησί και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ίος: Μαζί στη ζωή και στον θάνατο οι δύο φίλοι – Ο Andrew έπαθε ανακοπή όταν έμαθε ότι πέθανε ο Max

Σύμφωνα με εκπαιδευτικό στην Ίο βρίσκονται περί τους 1.000 νεαρούς Ιρλανδούς οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι «να πάνε στο σπίτι τους». «Το νότιο Δουβλίνο είναι μια μικρή κοινωνία, όλα τα σχολεία γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι φίλοι, υπάρχουν φίλοι και συγγενείς που είναι συγκλονισμένοι. Είναι μια μικρή κοινότητα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο υπάρχει υστερία και φόβος. Οι γονείς μας παίρνουν τηλέφωνα. Όλοι είναι συγκλονισμένοι, ειδικά τα παιδιά που ήταν με τον Άντριου και τον Μαξ. Θέλουν να επιστρέψουν σπίτι και θα επιστρέψουν μέσα σε 48 ώρες» είπε ο ίδιος εκπαιδευτικός.

Οι σοροί των νεαρών θα μεταφερθούν σήμερα το πρωί από την Ίο στον Πειραιά προκειμένου να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή και να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια των θανάτων των δύο αγοριών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο Max και ο Andrew είχαν πάει με πολλούς ακόμη συμμαθητές τους στην Ίο για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους.

Το Σάββατο το μεσημέρι άρχισαν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και να διασκεδάζουν. Κάποια στιγμή ο Max θέλησε να επιστρέψει στο κατάλυμά του με τα πόδια. Όταν οι φίλοι του επέστρεψαν στο δωμάτιο, δεν τον βρήκαν και ξεκίνησαν να τον αναζητούν. Δυστυχώς, ο Max βρέθηκε νεκρός στις 11 το πρωί της Κυριακής, σε γκρεμό, στην περιοχή Γερμανώλη.

Λίγες ώρες αργότερα ο φίλος του, Andrew, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Max έχασε τις αισθήσεις του και έφυγε από τη ζωή. Όπως έγινε γνωστό, αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα και όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του φίλου του κατέρρευσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ