Η Περιφέρεια Αττικής για την τραγωδία στη Δ. Αττική: Κανείς δεν μπορεί να επιχειρεί μικροπολιτική εκμετάλλευση

Επίθεση σε όλους όσοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά την τραγωδία στους δήμους της δυτικής Αττικής από την φονική κακοκαιρία εξαπολύει με non paper η Περιφέρεια Αττικής.

«Η Αττική σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με φαινόμενο φυσικής καταστροφής που είναι σε εξέλιξη. Έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Και ουδείς έχει το δικαίωμα να επιχειρεί μικροπολιτική εκμετάλλευση, ενώ μάλιστα το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη», αναφέρει χαρακτηριστικά η Περιφέρεια Αττικής αναφέροντας τις δράσεις που έχει αναλάβει.

Ταυτόχρονα η Περιφέρεια αναφέρει ότι τα μέσα που διαθέτει, είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα για ότι άλλο προκύψει σε περίπτωση που συνεχιστεί η θεομηνία.

Αναλυτικά το σημείωμα της Περιφέρειας:

«Η Αττική σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπη με φαινόμενο φυσικής καταστροφής που είναι σε εξέλιξη. Έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Και ουδείς έχει το δικαίωμα να επιχειρεί μικροπολιτική εκμετάλλευση, ενώ μάλιστα το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

– Από την πρώτη στιγμή, το πρωί της Τετάρτης, 15/11 η Περιφερειάρχης Αττικής αποφάσισε να ζητήσει από τους δήμους να μην λειτουργήσουν τα σχολεία και να τεθούν οι τρεις πληγείσες Δημοτικές Ενότητες Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγάρων, και Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Δείτε εδώ

– Περιφέρεια Αττικής συνδράμει με όλο το διαθέσιμο προσωπικό και τα μέσα, στο έργο των συναρμοδίων υπηρεσιών. Οι Υπηρεσίες τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση και συντονισμένα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προστασία και υποστήριξη των κατοίκων των περιοχών αυτών. Παράλληλα, επειδή τα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας παραμένουν σε εγρήγορση και ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου κριθεί απαραίτητο συνδράμοντας την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία και τις λοιπές κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες.

– Η Περιφέρεια Αττικής ενημέρωσε για την καταγραφή των ζημιών. Δείτε εδώ

– Έθεσε σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, στη διάθεση των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τρία Κέντρα Αποκατάστασης Υγείας. Δείτε εδώ»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ