Η “μάχη” με τα κύματα του 45χρονου στην Κρήτη – Πώς έσωσε τη σύντροφό του που ήταν λιπόθυμη

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τους δύο αγνοουμένους που έδωσαν μάχη με τα κύματα και τελικά σώθηκαν στην Κρήτη. Οι λεπτομέρειες συγκινούν καθώς ο 45χρονος Στέλιος πάλεψε και έσωσε δύο φορές τη σύντροφό του. Και αυτό γιατί όχι απλά κολύμπησε περίπου ενάμισι μίλι για να ζητήσει βοήθεια, παλεύοντας για ώρες με τα κύματα, αλλά δεν την εγκατέλειψε στιγμή, ούτε όταν η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και άρχισε να βυθίζεται.

Τη συγκλονιστική μάχη επιβίωσης του Στέλιου περιέγραψε στο Creta24, o Ηγούμενος της Μονής Κουδουμά, Γέροντας Μακάριος, ο οποίος ήταν από τους πρώτους, με τους οποίους συνομίλησε ο 45χρονος όταν τον έβαλαν στη Μονή για να τον περιθάλψουν.

Ο άνδρας έφτασε εξουθενωμένος στην παραλία και κατευθύνθηκε στο κυλικείο που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο της Μονής. Σύμφωνα με τον Ηγούμενο της Μονής, ζήτησε ένα μπουκάλι νερό και να ειδοποιήσουν τον θείο του που είναι μάγειρας στη Μονή. Δεν ήθελε να φάει. Ζητούσε μόνο να ειδοποιήσουν τις αρχές για να σωθεί η φίλη του.

Οι μοναχοί του έδωσαν στεγνά ρούχα και τον περιέθαλψαν μέχρι να φτάσουν στο σημείο οι αρχές. Τα όσα είπε στον Ηγούμενο της Μονής συγκινούν γιατί ο 45χρονος, κινδύνεψε να πνιγεί ωστόσο πάλεψε και τα κατάφερε. Όπως κατάφερε να σώσει και την 39χρονη φίλη του.

Όταν αναποδογύρισε ξαφνικά η βάρκα, όπως περιέγραψε στον Γέροντα Μακάριο, το σορτσάκι που φορούσε πιάστηκε στο σκάφος το οποίο είχε αρχίσει να βυθίζεται. Ο Στέλιος λειτουργώντας με ψυχραιμία κατάφερε να το σκίσει και να απελευθερωθεί. Όπως η περιπέτειά του δεν τελείωσε εκεί αφού την ίδια ώρα η φίλη του είχε χάσει τις αισθήσεις της.

H 39χρονη φαίνεται πως χτύπησε και λιποθύμησε, όμως ο Στέλιος δεν την εγκατέλειψε στιγμή. Το σθένος του συγκλονίζει αφού για ώρα πάλευε κολυμπώντας και κρατώντας της φίλη του, η οποία του έφευγε από τη θαλασσοταραχή και βυθιζόταν στα δύο μέτρα. Βουτούσε την έπιανε και συνέχιζε να κολυμπά. Σύμφωνα με τον Γέροντα Μακάριο ο Στέλιος προσπαθούσε για μία ώρα να σώσει τη φίλη του, μέχρι που βρέθηκαν στη σπηλιά και εκεί κατάφερε να την συνεφέρει.

Πέρασαν εκεί όλο το βράδυ και ενώ είδαν κάποια στιγμή σκάφος του λιμενικού, γνώριζαν πως μέσα στη σπηλιά ήταν αδύνατο να τους εντοπίσουν. Την Κυριακή όταν πια είχε ανακτήσει δυνάμεις, ο 46χρονος αποφάσισε να βουτήξει ξανά στη μανιασμένη θάλασσα και να δώσει την τελευταία μάχη για τη σωτηρία τους. Και τα κατάφερε!

Πηγή πληροφοριών: creta24.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ