Τα πρώτα λόγια του 45χρονου που πάλευε με τα κύματα στην Κρήτη και σώθηκε

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τους δύο αγνοούμενους που εντοπίστηκαν ζωντανοί και καλά στην υγεία τους, στα νότια παράλια του Ηρακλείου στην Κρήτη. Ο 45χρονος άνδρας έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα και τεράστιο ψυχικό σθένος, αφού κατάφερε να κολυμπήσει για ώρες μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, ώστε να φτάσει στη Μονή Κουδουμά και να ζητήσει βοήθεια για την 39χρονη σύντροφο του, η οποία είχε μείνει πίσω σε μια σπηλιά.

Η εικόνα ενός εξαντλημένου ανθρώπου, που φορούσε μόνο το εσώρουχό του, ξάφνιασε το μεσημέρι της Κυριακής τον άνθρωπο που λειτουργεί το κυλικείο που υπάρχει στη Μονή Κουδουμά. «Σας παρακαλώ σεβαστείτε τον χώρο και βάλτε ένα ρούχο» φέρεται – σύμφωνα με μαρτυρίες, να είπε ο άνθρωπος αυτός στον ταλαιπωρημένο άνδρα που είχε απέναντί του. «Είμαι ο ένας από τους δύο που έχει εξαφανιστεί με τη βάρκα» είπε εκείνος και ζήτησε να δει δύο συγγενείς του που βρίσκονταν στο μοναστήρι, αλλά και ένα μπουκάλι νερό για να ξεδιψάσει…

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 45χρονου, ο οποίος αποδείχτηκε ότι μαζί με την 39χρονη Γερμανίδα φίλη του, πάλευαν με τα κύματα από τη στιγμή που η βάρκα τους, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ανατράπηκε από τους ισχυρούς ανέμους και τα κύματα που δημιουργούνταν στο νότο του νομού Ηρακλείου. Όλοι μίλησαν για ένα θαύμα της Παναγίας, αφού ακόμα και έμπειροι λιμενικοί που συμμετείχαν στις έρευνες εξέφραζαν τους φόβους τους για τις ζωές αυτών των δύο ανθρώπων.

Πράγματι, ο 45χρονος και η 39χρονη, κόντρα σε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις, βγήκαν ζωντανοί από αυτή την περιπέτεια που έζησαν. «Η βάρκα ανατράπηκε χωρίς να το καταλάβουμε» είπε ο διασωθείς στο συγγενικό του πρόσωπο που μίλησε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ. Και οι δύο τους κολύμπησαν και κατάφεραν να πλησιάσουν σε μία σπηλιά, που αποδείχτηκε σωτήρια και για τους δύο.

«Η σπηλιά αυτή δεν ήταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο που ανατράπηκε η βάρκα. Κολύμπησαν όμως με τέτοιο τρόπο ώστε τα κύματα να μην τους χτυπούν τα πρόσωπα, να έχουν ορατότητα και ευτυχώς τα κατάφεραν. Δεν ξέρω εάν ήξερε για τη σπηλιά αυτή, δεν το αποκλείω όμως» είπε ο συγγενής του 45χρονου.

Στο Κέντρο Υγείας Χάρακα για τις πρώτες βοήθειες

Και οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Οι πληροφορίες του cretapost, αναφέρουν ότι ήταν και οι δύο αφυδατωμένοι. Το θετικό πάντως είναι, ότι αν και ταλαιπωρημένοι και οι δύο άνθρωποι, είναι καλά στην υγεία τους.

Ώρες αγωνίας

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαν όλοι τις εξελίξεις στο θρίλερ που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο νότο του νομού Ηρακλείου, όπου χάθηκαν τα ίχνη των δύο επιβαινόντων στο σκάφος που αναποδογύρισε.

Ελικόπτερο super puma, σκάφος ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος και πολλά ιδιωτικά σκάφη συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή στις έρευνες για τον εντοπισμό του πέντε μέτρων μηχανοκίνητου σκάφους, το οποίο για τελευταία φορά το είδε το Σάββατο το μεσημέρι ένας λουόμενος στην παραλία του Αγίου Ιωάννη να «παλεύει» με τα κύματα. Στέλεχος του Λ.Σ που παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών είπε στην «Π»: «Ο άνθρωπος που μας ενημέρωσε παρακολουθούσε από την παραλία του Αγίου Ιωάννη με τα κιάλια του το συγκεκριμένο σκάφος. Έβλεπε τον κυματισμό και ανησύχησε για την κατάληξη που μπορεί να έχει το σκάφος. Δεν διαπίστωσε το σκάφος να βυθίζεται. Στο τηλεφώνημα που μας έκανε ήταν διστακτικός, έλεγε μήπως τελικώς βυθίστηκε, αλλά δεν ήταν σίγουρος».

Με πληροφορίες από εφημερίδα “Πατρίς” και cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ