Η κακοκαιρία Elias «σφυροκοπά» την βόρεια Εύβοια – «Ηλικιωμένη ανέβηκε στην ταράτσα για να σωθεί» 

Η βόρεια Εύβοια δοκιμάζεται από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, η οποία «σαρώνει» την περιοχή με έντονες βροχές και καταιγίδες με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα και δρόμοι.

Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρισε το 1ο Πειραματικό Λύκειο Αμαρουσίου από τη νεροποντή – Δεν έγιναν μαθήματα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει στον απεγκλωβισμό πέντε ατόμων, κυρίως από οχήματα που παγιδεύτηκαν λόγω της συσσώρευσης των υδάτων, αλλά και από πλημμυρισμένους υπαίθριους χώρους και σπίτια.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της βόρειας Εύβοια ενισχύθηκαν με ειδικές ομάδες (ΕΜΟΔΕ, ΕΜΑΚ) από τη Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα και από το πρωί επιχειρούν στο βόρειο τμήμα του νησιού, το οποίο πλήττεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα του 112 σε Αρμένι και Σωτήριο Λάρισας – «Περιορίστε τις μετακινήσεις»

Παράλληλα στη Βόρεια Εύβοια έχει μεταβεί ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Στη βόρεια Εύβοια επιχειρούν αυτή την ώρα 28 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ, μια ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και ένα αμφίβιο – ερπυστριοφόρο.

Πλημμύρες στο χωριό Κυμάσι – «Η ηλικιωμένη γειτόνισσά μου ανέβηκε στην ταράτσα για να σωθεί»

Η κατάσταση είναι δραματική στο χωριό Κυμάσι στη βόρεια Εύβοια, καθώς ύστερα από υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτης πλημμύρισαν τα πάντα στο χωριό.

Κακοκαιρία Elias: «Πνίγεται» η Εύβοια, συναγερμός για την υπερχείλιση ποταμών – Τι λέει κάτοικος από τις Ροβιές στο enikos.gr

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην ιστοσελίδα evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά: «η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου που είναι και ηλικιωμένη δεν πρόλαβε να φύγει, πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί κάνεις στο Κυμάσι, μας έχουν αφήσει στο έλεος της καταστροφής, όπως και στις προηγούμενες πλημμύρες».

Στη βόρεια Εύβοια σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, έχουν γίνει κατολισθήσεις, μικρής κλίμακας, και έχουν πέσει δέντρα.

Η κακοκαιρία «σαρώνει» τα χωριά της Ιστιαίας – Πλημμύρισαν δρόμοι σε Ασμήνιο, Ταξιάρχη και Πευκί

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται από το πρωί σε χωριά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, λόγω της νεροποντής. Δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν, ενώ από νωρίς η Πυροσβεστική Υπηρεσία επεμβαίνει για απαντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς κατοίκων.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα eviathema.gr, χωριά όπως το Πευκί, ο Ταξιάρχης, ο Αγίοκαμπος, το Ασμήνιο είναι μερικά απ’ αυτά που σάρωσε η κακοκαιρία αφήνοντας πίσω της πολλές ζημιές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ