Πειραιάς: «Να φοβόμαστε να στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο;» – Ξέσπασε στο enikos.gr η μητέρα του 12χρονου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

Για την επίθεση σε βάρος του γιου της, σε γυμνάσιο του Πειραιά μίλησε στο enikos.gr η μητέρα του ανήλικου, Ελισάβετ Κούκου. «Δημοσιοποίησα τον ξυλοδαρμό του παιδιού μου για να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους οι αρχές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Καθημερινά υπάρχουν περιστατικά που μας σοκάρουν και μετά τα ξεχνάμε. Το παιδί μου είναι σε κατάσταση σοκ. Ζήτησα από την πρώτη στιγμή να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Κατέθεσα μήνυση στο Αστυνομικό τμήμα. Στην αστυνομία παρέδωσα σε στικάκι τα βίντεο που δείχνουν αυτή την αγριότητα και ζητάω το αυτονόητο. Να προστατεύσει η πολιτεία τα παιδιά μας», μας είπε.

«Αυτό που θέλω δεν είναι η δημοσιότητα. Είναι να υπάρξει πλέον δρόμος και τρόπος να σπάσει η σιωπή. Αυτή τη σιωπή που έχουν κατατροπώσει παιδιά με παραβατική συμπεριφορά. Να τρέμουμε για το πώς θα γυρίσουν τα παιδιά μας σπίτι; Να φοβόμαστε να στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο; Στο σχολείο που θα έπρεπε η ασφάλειά τους να είναι αυτονόητη; Ήρθε επιτέλους ο καιρός, να αυστηροποιηθούν οι ποινές, να υπάρχει μέριμνα και προστασία στα σχολεία. Δεν μπορούν τα παιδιά μας να είναι απροστάτευτα. Το παιδί μου έχει πάθει σοκ. Από την αγριότητα και από το τρόπο που αντιμετωπίζει πια η κοινωνία αυτά τα θέματα. Συνάντησα την μητέρα του παιδιού που χτύπησε το παιδί μου. Δεν περίμενα ότι θα προσπαθήσει να το γυρίσει ανάποδα η μητέρα του ανήλικου δράστη, με επέπληξε, επειδή… τόλμησα να καταφύγω στην αστυνομία. Με χαρακτήρισε υπερβολική, εκείνοι τραβούσαν βίντεο τον ξυλοδαρμό, όχι ο γιος μου», τόνισε στις δηλώσεις της στο enikos.gr.

Η μητέρα του 12χρονου έχει κινηθεί νομικά για την υπόθεση: «Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν ασφάλεια στο σχολείο. Να μην φοβούνται να βγουν μπροστά οι γονείς που τα παιδιά τους δέχονται απειλές ή γίνονται θύματα τέτοιας αγριότητας. Βγήκα και μίλησα για να πάρουν κι άλλοι γονείς την πρωτοβουλία να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές. Το μόνο που ζήτησα από την πρώτη στιγμή είναι να αφήσουν το παιδί μου στην άκρη, έχει τρομάξει και δεν θέλει να βρεθεί κανένα άλλο παιδί στη θέση του».

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, έξω από το σχολείο, λίγο μετά το τέλος των μαθημάτων.

Την επόμενη ημέρα η μητέρα του 12χρονου μετέβη στην Ασφάλεια Πειραιά, δίνοντας μάλιστα και ένα βίντεο στους αστυνομικούς. Το βίντεο είναι λίγα λεπτά μετά την επίθεση που φέρεται να δέχθηκε ο 12χρονος γιος της και σε αυτό φαίνονται παιδιά να είναι από πάνω του. Κάποιοι του ασκούν σωματική βία, ενώ ακούγονται φωνές άλλων ανηλίκων που φωνάζουν και γελάνε.

Χθες το πρωί, άνδρες της Ασφάλειας βρέθηκαν στο σχολείο προκειμένου να συλλέξουν επιπλέον στοιχεία από μαθητές, καθηγητές αλλά και γονείς, οι οποίοι δηλώνουν ανάστατοι από το περιστατικό.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην ΕΡΤ πρόκειται να εκδώσουν σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό, αφού ενημερωθούν από την αστυνομία και τους διευθυντές του σχολείου.

Δείτε το βίντεο από την επίθεση στον 12χρονο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ