Σκάνδαλο με παντρεμένο αστυνομικό: Ο καβγάς με την ερωμένη του και το SMS πριν από τον εγκλεισμό της – «Θα πέσω στον γκρεμό»

Σάλος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ με την υπόθεση ενός παντρεμένου αστυνομικού και της ερωμένης του. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε ψυχιατρείο, ενώ σύμφωνα με την δικογραφία της υπόθεσης φέρεται να του είχε στείλει γραπτά μηνύματα, απειλώντας να αυτοκτονήσει λίγο πριν από τον καβγά που είχαν και ο οποίος κατέληξε στη βίαιη κράτησή της από τον αστυνομικό, πρώην σύντροφό της. Ο 37χρονος Davis συνελήφθη με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας αφού συνέλαβε και έκλεισε την πρώην ερωμένη του σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Η Michelle Perfanov, 37 ετών, έστειλε στον αστυνομικό Ronald K. Davis γραπτά μηνύματα στις 21 Αυγούστου λέγοντας ότι θα «πεθάνει διάσημη» αν δεν την άφηνε να μαζέψει τα υπάρχοντά της για να μπορέσει να μετακομίσει έξω από την πόλη.

«Νομίζω ότι θα πέσω με το αυτοκίνητο σε έναν γκρεμό», έγραψε σε ένα κείμενο, προσθέτοντας ότι «Αν είναι να πεθάνω σε αυτό το μέρος, τότε ας γίνει».

«Η ψυχική μου υγεία δεν έχει σημασία, είμαι ένα άχρηστο, παλιό, ηλίθιο, αμόρφωτο σ@@@ό», ανέφερε σε άλλο μήνυμα.

Ο Davis, 37 ετών, που υπηρετεί στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, έξω από το Χάρισμπουργκ, χρησιμοποίησε αυτά τα μηνύματα για να εξασφαλίσει τον εγκλεισμό της Perfanov.

Dauphin County District Attorney’s Office

Όταν οι συνάδελφοί του δεν μπόρεσαν να την εντοπίσουν, φέρεται να είπε: «Θα το φροντίσω μόνος μου». Έτσι μετέβη με το αυτοκίνητό του σε μια περιοχή στο Greenland Tract State Forest, όπου και την βρήκε.

Εκεί, ο Davis τσακώθηκε βίαια με την Perfanov, με τον καβγά να καταγράφεται στην κάμερα, προτού τελικά καταφέρει να την ακινητοποιήσει ενώ εκείνη παρακαλούσε να την αφήσει, λέγοντας συνεχώς ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και επιμένοντας ότι δεν είχε κάνει τίποτα κακό.

«Είσαι τρελός», ακούστηκε να λέει καθώς την έριξε στο έδαφος. «Είσαι τελείως τρελός… και μετά με κάνεις να φαίνομαι εγώ τρελή».

Όταν τελικά έφτασε η αστυνομία, η Perfanov προσήχθη και μεταφέρθηκε στο Lehigh Valley Hospital-Schuylkill, όπου παρέμεινε μέχρι να αποφυλακιστεί στις 25 Αυγούστου, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν αποτελεί απειλή για τον εαυτό της.

Παρά τον ανησυχητικό χαρακτήρα των μηνυμάτων που έστειλε, οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Davis δεν είχε γνωστοποιήσει την πλήρη εικόνα για το περιστατικό, όταν εξασφάλιζε τον εγκλεισμό της.

«Μετά την εξέταση των μηνυμάτων, οι μάρτυρες δεν ήταν σε θέση να εντοπίσουν απειλές ή τάσης αυτοκτονίας ή ανθρωποκτονίας», έγραφε η  αναφορά από τον εισαγγελέα της κομητείας Dauphin κατά του Davis.

Η αναφορά χαρακτήριζε τα μηνύματα ως προϊόν «ενδοοικογενειακής διαμάχης» και μόνο.

Dauphin County District Attorney’s Office

Μετά την απελευθέρωσή της, η Perfanov είπε στην αστυνομία ότι ο καβγάς του ζευγαριού είχε ξεκινήσει μέρες νωρίτερα, στις 19 Αυγούστου, όταν ο Davis την κλείδωσε έξω από το τρέιλερ στο οποίο ζούσε και την εμπόδισε να μαζέψει τα υπάρχοντά της από μια αποθήκη.

Σύμφωνα με την δικογραφία, η ίδια ανέφερε ότι είχε εδώ και τέσσερις μήνες σχέση με τον Davis—ο οποίος είναι παντρεμένος με οικογένεια – η οποία επιδεινώθηκε λόγω «ιδεολογικών απόψεων και διαφορών στους ρόλους τους στη σχέση». Επίσης έκανε λόγο ακόμη και για απειλές από τον Davis προκειμένου να την χαρακτηρίσουν ως ψυχικά διαταραγμένη.

«Ξέρω ότι δεν είσαι τρελή, θα σε κάνω να φαίνεσαι ως τρελή». Αυτό υποστήριξε η Perfanov πως της είπε ο Davis, σε συνδυασμό με έμμεσες απειλές όπως «εγώ ξέρω τον νόμο».

Οι εισαγγελείς είπαν ότι τα γραπτά μηνύματα που οδήγησαν στις υποτιθέμενες απειλές αυτοκτονίας ήταν χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς που, σύμφωνα με την Perfanov, είχε ο Davis απέναντί της, που περιελάμβανε απαξιωτικά σχόλια για την ικανότητά της να βρει δουλειά ή να φύγει από την πόλη.

Τα μηνύματα περί αυτοκτονίας στάλθηκαν απλώς «για να προκαλέσουν μια απάντηση ή αντίδραση από τον Davis», αναφέρει η δικογραφία, προσθέτοντας ότι η Perfanov είπε  ότι «δεν είχε ποτέ πρόθεση να αυτοκτονήσει».

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαμάχης τους, ο Davis φέρεται να είπε στην Perfanov «τελείωσες. Κάνε μ@@@@@ς και θα δεις».

Ο αστυνομικός κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων, για στραγγαλισμό, παράνομη κράτηση και ψευδή φυλάκιση.

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ