Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την βόμβα – «Σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών, αστυνομικών, πολιτών»

Επίσημη ανακοίνωση για την βόμβα που εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, στου Γουδή, εξέδωσε πριν από λίγο το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση έκρηξης της βόμβας «θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών».

Ο εκρηκτικός μηχανισμός έχει ήδη σταλεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την βόμβα

Αναλυτικά, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει τα εξής:

«Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ