Κατσαρός στον Realfm 97,8: Οι μαθητές μας δεν έχουν κανένα πρόβλημα στέγασης με το σχολείο στο Μόναχο

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει σύμβαση μέχρι τον Ιούλιο του 2015. Μέχρι τότε οι μαθητές μας δεν έχουν κανένα πρόβλημα στέγασης του σχολείου στο Μόναχο. Παράλληλα υπάρχει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης που πρέπει να γίνει και προβλέπεται από το συμβόλαιο και το Ελληνικό Δημόσιο φρόντισε να διορίσει νομικό εκπρόσωπο ώστε να γίνει η διαπραγμάτευση όπως πρέπει» δήλωσε ο Γιάννης Κατσαρός, ΓΓ Πρωτοβάθμιας και ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Γιατί τέτοια έμφαση στη διαπραγμάτευση; Υπάρχει ένα αίτημα για αύξηση από την πλευρά του ιδιοκτήτη, που ξεπερνά το 50%. Αυτό δεν θα μπορούσε κανένας Έλληνας δημόσιος λειτουργός που έχει την έννοια του δημοσίου συμφέροντος να το δεχθεί χωρίς να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Θα κινδύνευε να θεωρηθεί ότι προχώρησε σε καταχρηστικές ενέργειες» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα κλείσει το σχολείο ή όχι απάντησε «Προβλήματα έχουμε και σχετίζονται με τη στελέχωση των σχολείων. Είναι υψηλής προτεραιότητας η λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Το υπουργείο Παιδείας στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί. Οι επιχορηγήσεις και τα επιμίσθια που παίρνουν οι εκπαιδευτικοί μας στο εξωτερικό είναι κρατημένα σε ένα επίπεδο που σε αρκετές περιπτώσεις δεν κάνει ελκυστική την θέση. Άρα δεν έχουμε εύκολα αιτήσεις από εκπαιδευτικούς να πάνε να στελεχώσουν τα σχολεία μας, διότι τα ενοίκια είναι υψηλά. Είναι λοιπόν κάτι που εξετάζουμε συνολικά τον τρόπο λειτουργίας της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και σύντομα θα πάμε σε άλλες προτάσεις αναβάθμισης και σε δράσεις ενίσχυσης. Αλλά σε αυτή την φάση και όταν μιλάμε ειδικά για τα σχολεία της Γερμανίας, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Στο Μόναχο δε, υπάρχει και επιχορήγηση του Βαυαρικού Δημοσίου για τα ελληνικά σχολεία».

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την εκπαίδευση των παιδιών και τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά. Δεν είναι ανάγκη αυτά τα χρήματα να πάνε σε τσέπες ιδιωτών επειδή τα δίνει το Βαυαρικό Δημόσιο, που πάλι αυτό δεν το γνωρίζουμε. Άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Τα σχολεία μας θα τα υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο σε όλες τις περιοχές και θα προσπαθήσουμε να έχουν σωστή λειτουργία» σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ