Πάτρα: Η αλήθεια για τις ουσίες που εντοπίστηκαν στην Τζωρτζίνα

Σύγχυση επικράτησε νωρίτερα σχετικά με τις ουσίες που εντοπίστηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, με βάση τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μόνη ουσία που βρέθηκε στο αίμα της 9χρονης, εκτός φαρμακευτικής αγωγής, είναι η κεταμίνη. Όλες οι άλλες ουσίες που -όπως αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ώρες – ανιχνεύθηκαν, περιλαμβάνονταν στο φαρμακευτικό σχήμα που λάμβανε το κορίτσι και χορηγήθηκαν από το προσωπικό του νοσοκομείου. Ωστόσο, θα γίνει περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος για να ερευνηθεί η ποσότητα των φαρμάκων που έπαιρνε το παιδί και αν αντιστοιχεί στις συνταγογραφούμενες δόσεις.  Σημειώνεται ότι και στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας Αττικής γίνεται λόγος μόνο για μια ουσία που χορηγήθηκε εκτός φαρμακευτικής αγωγής, δηλαδή την κεταμίνη.

Στην έκθεση του Εργαστηρίου Τοξικολογίας του ΑΠΘ, αναφέρονται όλες ουσίες που εντοπίστηκαν από τις τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς όπως αναφέρει η ιστοσελίδα makthes.gr τα πρωτόκολλα ορίζουν να ελεγχθούν και τα φάρμακα που χορηγούνταν στην 9χρονη στο νοσοκομείο.

Για αυτό τον λόγο αναφέρεται ότι εντοπίστηκαν βενζοδιαζεπίνες, που προέρχονται από την φαρμακευτική αγωγή . Όσο για τα αναισθητικά , την λιδοκαϊνη και την πριλοκαϊνη, που εντοπίστηκαν επίσης πρόκειται για ουσίες που χρησιμοποιούν οι γιατροί για ιατρικές πράξεις, όπως την τοποθέτηση καθετήρα που είχε γίνει στην 9χρονη.

Η εξωγενής ουσία που εντοπίστηκε στο εργαστήριο της Αθήνας και εκτιμήθηκε η ποσότητα της στο εργαστήριο του ΑΠΘ είναι η κεταμίνη. Σύμφωνα με πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία, η κεταμίνη σε συνδυασμό με τις ουσίες των φαρμάκων που χορηγούνταν στην 9χρονη μπορεί να ήταν ακόμη πιο τοξική για τον οργανισμό της. Ωστόσο, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές σ η δόση κεταμίνης ήταν τόσο μεγάλη που αρκούσε για να επιφέρει τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.

Επίσης, σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές θα γίνει συνδυαστική μελέτη για τους τρεις θανάτους των μικρών κοριτσιών.

Οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας εντείνονται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμα του προϊστάμενου ιατροδικαστικής Αθηνών Νίκου Καρακούκη, που έχει αναλάβει την εκ νέου μελέτη της υπόθεσης, καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις των δύο μικρότερων παιδιών, δεν οδηγούν στον ίδιο μηχανισμό θανάτου με το τρίτο παιδί, δηλαδή δεν έχουν έως τώρα βρεθεί ίχνη κεταμίνης. Προκύπτουν ωστόσο υπόνοιες ασφυκτικού θανάτου, ενώ ερευνάται αν υπάρχει άλλη κοινή ουσία. Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό ηλεκτρονικές συσκευές της 33χρονης μητέρας, προκειμένου να συνδέσουν το παζλ και να βρουν αν υπάρχουν στοιχεία για την προμήθεια της κεταμίνης, που θα τους οδηγήσουν και στον τρόπο χορήγησης της στην μικρή Τζωρτζίνα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ