Γιώργος Καραϊβάζ: «Δεν είμαι ο δολοφόνος, είναι ένα καλοστημένο σίριαλ» – Τι λέει ο 40χρονος συλληφθείς μέσα από τα κρατητήρια

«Δεν είμαι ο δολοφόνος, ούτε εγώ, ούτε ο αδελφός μου» δηλώνει ο 40χρονος, που συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου, στον Άλιμο.

Καραϊβάζ: «Τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ, έχουν εξαφανιστεί 10.000 ηχογραφημένες συνομιλίες» – Όσα είπε η δικηγόρος της οικογένειας

Ο 40χρονος μίλησε μέσα από τα κρατητήρια στην εκπομπή T-live και ισχυρίστηκε ότι η σύλληψή του είναι ένα «καλοστημένο σίριαλ», προκειμένου να ξεχαστεί η εθνική τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι, όπως μετέφερε η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, σε επικοινωνία με το περιβάλλον του 40χρονου, ισχυρίζονται πως το πολυτελές όχημα -που φαίνεται και σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα social media- δεν είναι δικό του, αλλά νοίκιαζε κατά καιρούς αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας. Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε σε συνεργείο, όπως αναφέρουν από το περιβάλλον του κατηγορούμενου.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews

«Εξηγήστε μου για ποιο λόγο είμαι κατηγορούμενος, για ένα μήνυμα που έστειλε ένας άγνωστος, που δεν τον έχουν βρει; Ήμουν πουθενά εγώ εκεί; Έχουν βρει ένα DNA, ένα τηλέφωνο; Ένα μήνυμα που έστειλε ένας άγνωστος, που δεν έχουν βρει την προέλευση, μετά από δυο χρόνια, με φωνάζουν εμένα και με κατηγορούν. Αυτό είναι το ένα στοιχείο και το μοναδικό για τη δεύτερη δολοφονία. Αυτό είναι το στοιχείο που μου χρεώνει τη δεύτερη δολοφονία. Ότι κάποιος ξένος, που δεν τον έχουν βρει, έστειλε αυτό το μήνυμα και χρεώνει τέσσερα ονόματα. Σε αυτά τα τέσσερα ονόματα είμαι χρεωμένος, μόνο εγώ» δηλώνει αρχικά ο 40χρονος συλληφθείς.

Ο διάλογος με την δημοσιογράφο

Αναλυτικά ο διάλογος του 40χρονου με την δημοσιογράφο της εκπομπής:

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι αρχές εξετάζουν το σενάριο να άλλαξε ο οδηγός της μηχανής – Μπλεγμένοι σε 4 δολοφονίες οι εκτελεστές του

Δημοσιογράφος: Πώς το εξηγείτε αυτό;

40χρονος συλληφθείς: Εσείς θα μου πείτε πώς το εξηγείτε, για εγώ… είναι ανεξήγητο και είμαι εγώ να καταστραφεί η ζωή μου. Δεν έχω κάνει τίποτα.

Δημοσιογράφος: Αυτό το είχαν από το ’21. Από το ’21 μέχρι σήμερα, σας είχαν ενοχλήσει ποτέ να σας πουν…

40χρονος συλληφθείς: Ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ…

Δημοσιογράφος: Ούτε εσάς, ούτε τον αδελφό σας;

40χρονος συλληφθείς: Κανέναν και ποτέ. Αυτά τα μηνύματα τα δύο, έχουν τέσσερα ονόματα. Απ’ αυτά τα ονόματα, είμαι μόνο εγώ κατηγορούμενος.

Δημοσιογράφος: Τα άλλα δύο ονόματα τα ξέρετε; Τα γνωρίζετε σαν πρόσωπα;

40χρονος συλληφθείς: Τον έναν τον ξέρω, τον άλλο δεν τον ξέρω.

Δημοσιογράφος: Γι’ αυτά τα τηλέφωνα που λένε, τα «πακιστανικά», τι έχετε να πείτε;

40χρονος συλληφθείς: Αυτά τα τηλέφωνα τα «πακιστανικά»… δεν έχω καμία σχέση, δεν ξέρω τον άνθρωπο, μάλιστα αν θέλετε πηγαίνετε ρωτήστε τον άνθρωπο αν με ξέρει ή οτιδήποτε, δεν έχω πάει σε αυτό το μαγαζί, δεν γνωρίζω τον άνθρωπο, δεν έχουν χτυπήσει ποτέ οι γραμμές μου, δίπλα στις γραμμές αυτές.

«Είναι ένα ωραίο, καλοστημένο σίριαλ»

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο 40χρονος ισχυρίζεται ότι «το φορτηγάκι είναι του αδελφού μου γιατί δουλεύει. Μπορεί να το δικαιολογήσει και να το αιτιολογήσει ο αδελφός μου αυτό το πράγμα. Εγώ δεν υπάρχω πουθενά. Δεν υπάρχω πουθενά, πουθενά, πουθενά. Σαν οντότητα, σαν DNA, σαν φωτογραφία, σαν παρουσία, σαν κεραία, σαν τηλέφωνο, σαν οτιδήποτε, σαν κάτι. Αυτό είναι ένα ωραίο, καλοστημένο σίριαλ. Την Τετάρτη με το καλό, θα ρωτήσω το λαό και τη δικαιοσύνη για ποιο λόγο με προφυλάκισαν.

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε δεδομένο ότι θα προφυλακιστείτε;

40χρονος συλληφθείς: Άμα είναι να απαλύνω εγώ τις μαμάδες και τους πατεράδες των παιδιών που χάθηκαν, την ψυχούλα τους, και να μπω φυλακή και να ξεχαστούν τα Τέμπη, να μπω παιδιά, να μπω. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Εγώ είμαι σε μια άθλια κατάσταση. Τα παιδιά μου έχουν εκτεθεί, οι δουλειές μου έχουν εκτεθεί, η μητέρα μου κλαίει, χάνει τα δυο της αγόρια, χάνουμε τη ζωή μας.

Δημοσιογράφος: Εσείς κάνατε αυτόν τον διάλογο με την μητέρα σας που φάνηκε ότι…

40χρονος συλληφθείς: Φυσικά τον κάναμε, φυσικά. Η μητέρα μου μιλούσε για την καθαριότητα, έχουμε μια καλή εταιρεία, η οποία μας έχει δώσει 25 δουλειές, τις οποίες τις έχουμε δώσει σε έναν κύριο. Και για να κατέβει το αυτοκίνητο, να δουλέψει και να αξίζει τον κόπο, και να μην μπαίνει μέσα σαν επιχείρηση, πρέπει να μαζέψει άλλες 25 δουλειές.

Δημοσιογράφος: Φάνηκε σαν εσείς να προσπαθούσατε να πείσετε την μαμά σας ότι…

40χρονος συλληφθείς: Τι να πείσω; Θα διαβάσουμε τη δικογραφία όλοι μαζί και θα με κρίνει ο κόσμος. Αφού προωθώ εγώ τον εαυτό μου και δεν υπάρχει διαπλοκή εδώ μέσα. Κρίμα, λυπάμαι, λυπάμαι, στεναχωριέμαι για τη μανούλα του παιδιού που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, αλλά κυρία μου δεν είμαι ο δολοφόνος, ούτε εγώ, ούτε ο αδελφός μου. Ψάξτε τους δολοφόνους. Ψάξτε τους δολοφόνους και κοιτάξτε μην τους κρύβουν κιόλας.

Τι αναφέρεται στη δικογραφία για τον διάλογο του 40χρονου με την μητέρα του

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από την δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, το πρωί της 26ης Απριλίου 2023, ο 40χρονος είχε επικοινωνία με την μητέρα του, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην περιοχή του Αλίμου.

Αναλυτικά ο διάλογος:

40χρονος: Μετά είχαμε επιχειρήσει να ανοιχτούμε εκεί. Ο Σ. (48χρονος αδελφός του) έχει πάρει δουλειές. Εγώ δεν έχω πάρει εκεί. Το να πάω εκεί για μια δουλειά όμως εκεί δεν λέει.

Μητέρα: Δεν μας συμφέρει εμάς.

40χρονος: Όχι.

Μητέρα: Εγώ δεν μπορώ να πάρω της Α…ς; Μου έχει το πει η Α…α. Δεν με συμφέρει να πάρω μία.

40χρονος: Μοιράζαμε φυλλάδια συνεχόμενα με τον Σ. (48χρονος) συνεχόμενα.

Μητέρα 40χρονου: Να πάω εγώ εκεί κάτω παιδί μου το αμάξι. Κατάλαβες;

40χρονος: Η Α….α πού μένει;

Μητέρα 40χρονου: Άλιμο. Εμένα μου το έχει πει η Α….α πόσες φορές.

40χρονος: Μα ο Σ. (48χρονος) έχει δουλειές εκεί και κάποτε μοιράζαμε φυλλάδια για να πάρουμε καθαρισμούς εκεί που ήμασταν μαζί.

Μητέρα 40χρονου: Στον Άλιμο;

40χρονος: Ναι.

Μητέρα 40χρονου: Όχι καλέ ποιος τα λέει αυτά.

40χρονος: Εγώ ποιος τα λέω; Όλο αποφράξεις είναι εκεί πέρα τι μου λες ρε.

Μητέρα 40χρονου: Άλλο είναι μέσα ίντερνετ αγόρι μου, το έχει βάλει. Δεν έχει από.. Στον Άλιμο δεν έχει.

40χρονος: Και από φυλλάδια έχει πάρει μάνα δουλειά από εκεί.

Μητέρα 40χρονου: Αα δεν ξέρω. Εγώ νομίζω δεν υπάρχουν δουλειές εκεί γιατί με ένα αμάξι δεν το κάνεις αυτό, να πηγαίνεις για μια δουλειά εκεί. Όχι αγόρι μου. Όχι δεν έχει. Όχι όχι στο λέω εγώ αυτό είναι σίγουρο στο λέω εγώ από εκεί δεν έχει.

40χρονος: Ναι.

Μητέρα 40χρονου: Όχι όχι όχι.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ